Α. Ζαννάρα: Σε τροχιά αδρανοποίησης το Δικαστικό Μέγαρο

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε από την Πρόεδρο του Δικαστικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα στην Ραδιοφωνική εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” με τον Αντ1 Αιγαίου και την Χιώτικη Διαφάνεια, έδωσε τις δικές της εξηγήσεις σχετικά με τα όσα βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και υπηρεσίες, και η τελική τους θυσία στον βωμό της Κυβερνήσεως. Ξεκινώντας, σε ερώτηση που της τέθηκε αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο, η ίδια τόνισε πως βρίσκεται σε τροχιά αδρανοποίησης, παρά τις «καλές προθέσεις» ολοκλήρωσης του δια των δηλώσεων των ευθυνόντων αιρετών. Η κ. Ζαννάρα είχε αποστείλει πέρυσι σχετικό έγγραφο με θέμα την ολοκλήρωση και παράδοση του Μεγάρου τους πρώτους μήνες του φετινού έτους, αλλά συνειδητοποίησε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, εφόσον ο ανάδοχος εργολάβος είχε ζητήσει επιμήκυνση του έργου. Επί της ουσίας η ίδια προτείνει την αλλαγή της νομοθεσίας δημοσίων έργων, έτσι ώστε οι εργολάβοι πρώτα να λαμβάνουν το ανάλογο ποσό και μετά να το φέρνουν εις πέρας, και όχι το αντίθετο, διότι τότε οι ίδιοι αποχωρούν, εγκαταλείποντάς τα μισά και παραμένουν χωρίς χρηματοδότηση.

Ακόμη, δήλωσε πως δόθηκαν υποσχέσεις στα πρόσωπα των δικαστικών υπαλλήλων για την παραμονή λειτουργίας του Πρωτοδικείου και της μεταβατικής του έδρας, ενώ ως γνωστόν το Ειρηνοδικείο θα συγχωνευθεί από τις 16 Σεπτεμβρίου και όλες οι δικαστικές υποθέσεις να πραγματοποιούνται στο κέντρο.

Για τις αποχές καθηκόντων, επεξήγησε πως με τα όσα κωλύματα έχουν ανακύψει με την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, έως τις 31 Μαρτίου δεν θα υπάρξει καμία συμμετοχή στις δίκες αναφορικά με τα funds, ενώ τόνισε την ανάγκη διάθεσης κεντρικής τηλεφωνικής γραμμής από την Δημοτική Αρχή στα δικηγορικά πρόσωπα, έτσι ώστε να έχουν την πληρεξουσιότητα της πενταετίας και να εξυπηρετούν τους εκάστοτε πολίτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.