Κατά των λατομικών ζωνών ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣ, κ. Αμπαζής

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Αμπαζή στην Ραδιοφωνική εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” με τον Αντ1 Αιγαίου και την Χιώτικη Διαφάνεια, δόθηκε η εκκίνηση σχολιασμού του Περιφερειακό Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε και πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην επόμενη συνεδρίαση που θα λάβει μέρος στο ακριτικό νησί της Ικαρίας. Επί της ουσίας αναφέρει πως η Λαϊκή Συσπείρωση επιζητεί την εξάρθρωση ζητημάτων για την πιο εύρυθμη λειτουργία του εκάστοτε στρατηγικού σχεδιασμού έτσι ώστε να διεκδικηθούν κονδύλια. Στάθηκε ακόμη στην αναφορά του κ. Κύρατζη ο οποίος σχολίασε αρνητικά την εξέλιξη των δημοσίων έργων τα οποία «σέρνονται από την εποχή της Καλογήρου» ενώ απαρατήρητη δεν έχει μείνει και η στάση πληρωμών εξαιτίας καθυστερήσεων της Κυβέρνησης.

Ως προς τη δημιουργία λατομικής ζώνης στην περιοχή «natura» μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Πιτυούς και Καρδαμύλων, η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε, εξηγώντας πως η παράταξή του είναι υπέρ του περιβάλλοντος και θεωρεί αρκετά σημαντική την ανάπλαση περιπατητικών διαδρομών κόστους 1.000.000 ευρώ, την ύπαρξη τουριστικών επενδύσεων και των υπαρχόντων εν δυνάμει έργων στον Βροντάδο και το Μηλιγκά, όπως και τη διατήρηση των αρχαιολογικών μορφολογικά δρόμων κατά μήκος του νησιού. Ακόμη, αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια έχει αποστείλει πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία Γεωπάρκου στην Β.Α Χίο.

Για τις λατομικές ζώνες, υπενθύμισε ότι η χωροθέτηση τεσσάρων λατομικών ζωνών είχε προταθεί από τον κ. Κόρακα και αυτή τη στιγμή λειτουργεί επί της ουσίας στον λόφο Ταύρο στα Μαστιχοχώρια. Στον αντίποδα για την αποφυγή δημιουργίας κι άλλης λατομικής ζώνης και λοιπών χρονοβόρων και κοστοβόρων έργων, πρότεινε να αποδοθεί επιδότηση 2.000.000 ευρώ στους κατοίκους του Αίπους και του Μυρσινιδίου έτσι ώστε να χτίσουν οικονομικότερα σπίτια.

Τέλος, για την πρόταση της Περιφέρειας να αποδώσει το κτίριο «Καλουτά» στην περιοχή του Κάμπου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να τελέσει τα project της, φάνηκε να μην συμφωνεί, θεωρώντας πιο απαραίτητη τη στέγαση της 13ης Μονάδας Δασοκομάντος οι οποίοι φέρνοντας τις οικογένειες τους μαζί θα αναζωογονήσουν την τοπική κοινότητα και θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.