Α. Καραμούζος: “Να παραιτηθεί το τοπικό συμβούλιο εάν δεν ανακληθεί η απόφαση για την άδεια λειτουργίας του ανοικτού θεάτρου”

Επανέρχεται ο Αλέκος Καραμούζος για το θέμα του ανοικτού θεάτρου Καρδαμύλωνμε νέα αιχμηρή ανάρτηση του. Σε αυτήν αναφέρει:

“Πριν πέντε χρόνια η πατρίδα μας ξόδεψε κάπου 150.000 ευρώ για την συντήρηση του κοσμήματος των Καρδαμύλων πού λέγεται ανοικτό θέατρο Αδαμάντιος Λαιμός.

Σημειώστε ότι για να στηθεί αυτό το θέατρο το 1997 ξοδεύτηκαν κάπου 70.000.000 δραχμές. Η σημερινή του κατάσταση μας δείχνει ότι το καύχημα των Καρδαμύλων ζει την απόλυτη εγκατάλειψη. Σπασμένες πλάκες, σπασμένες πόρτες , πεταμένες πινακίδες και αγριόχορτα συνθέτουν ένα αποκαρδιωτικό θέαμα.

Οι σημερινές φωτό μιλάνε από μόνες τους. Έλεος !!!!!!! Κατά τα άλλα ο Δήμος Χίου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του θεάτρου λόγω ελλείψεως αδείας.

Αλήθεια πως λειτουργούσε το θέατρο τόσα χρόνια? Ναι το θέατρο δεν είχε άδεια λειτουργίας αλλά επειδή δεν είναι κλειστό θέατρο δεν απαιτείται ειδική άδεια. Ο Δήμος μέχρι τώρα έδινε (( άδεια παραστάσεως )) όπως κάνει σε εκδηλώσεις που γίνονται σε πλατείες. Με την (( άδεια παραστάσεως )) όλα γινόντουσαν νόμιμα.

Απορώ με το σκεφτικό του Δήμου και πήρε μια τέτοια απόφαση αδιαφορώντας για τις τεράστιες επιπτώσεις στην πολιτιστική δράση των Καρδαμύλων. Αμφιβάλω αν γνωρίζει τις πανελλήνιες διακρίσεις που έχει η θεατρική μας ομάδα. Αμφιβάλω αν ο άνθρωπος η οι άνθρωποι που έκλεισαν το θέατρο έχουν έλθει ποτέ σε αυτό και γνωρίζουν πού είναι. Κάποιοι εδώ στα Καρδάμυλα που νοιώθουν συνέχεια την εγκατάλειψη μιλάνε ότι έκλεισαν το θέατρο για να γίνονται όλα στο θέατρο του Καστρομηνά. Την Μεγ. Δευτέρα γίνεται σύσκεψη στο πάλαι ποτέ Δημαρχείο Καρδαμύλων με θέμα το θέατρο. Ζητώ από το τοπικό συμβούλιο και τους συλλόγους που θα συμμετέχουν να απαιτήσουν την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της απόφασης . Εάν δεν γίνει η ανάκληση προτείνω σε όλο το τοπικό συμβούλιο των Καρδαμύλων να παραιτηθεί. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα ψήφου σε οτιδήποτε γίνει στο χωριό μας. Εάν δεν ανακληθεί η απόφαση τα πατερημά που θα ακολουθήσουν θα είναι…..”, καταλήγει η ανάρτηση του κ. Καραμούζου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.