Α Τ Λ Α Ν Τ Ι Δ Α … Μύθος, Θρύλος ή πραγματικότητα ή μυθοπλασία και επιστημονική φαντασία;

Ένα μύθο θα σας πω πού τον μάθαμε παιδιά ήταν κάποιος μια φορά…. με πολύ αέρα στα μυαλά και η φαντασία του έπλαθε όνειρα τρελά!

Τώρα ποιος ήταν αυτός;
Δυστυχώς πολλοί και διάφοροι που στο τέλος δεν υπάρχει εξήγηση εάν όλα αυτά είναι αλήθεια, μύθοι, θρύλοι ή παραμύθια!
Άκουσα προχθές για τις μεγάλες επιτυχίες του Άτλαντα του σκύλου της αστυνομίας και αμέσως μου ήρθε στο δαιμόνιο μυαλό μου η μυθολογία που μάθαμε στο σχολείο για τους Άτλαντες και ήταν πολύ ενδιαφέρον μάθημα για το δικό μου μυαλουδάκι της εποχής εκείνης της δεκαετίας του 1950.
Και επειδή ανήκω στον αστερισμό των Διδύμων και με ωροσκόπο δίδυμο άρα παιδί του “αέρα” με το μυαλό πάνω από το κεφάλι μου, είπα να ανοίξω την περιβόητη εγκυκλοπαίδεια της Google για την παραμόρφωση του μυαλού μου και να ξεφύγω από την καταχνιά της κλεισούρας της πανδημίας.
Διάβασα πολλές ώρες από γεννήσεως της γης μέχρι την μυθολογία για τους Άτλαντες και την χαμένη Ατλαντίδα και σχεδόν όλες τις μελέτες, έρευνες και συνέδρια που έχουν γίνει από πλήθος ερευνητών και επιστημόνων με αποτέλεσμα να αποσπάσω και αντιγράψω πολλές φωτογραφίες με ευρήματα τόσο υποθαλάσσιες όσο και της επιφανείας που κατά κάποιο τρόπο ισχυρίζονται ότι εδώ ή εκεί είναι η Χαμένη Ατλαντίδα και αυτό που κατάλαβα είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβα…. γιατί και όλοι οι επιστήμονες και ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με την ανακάλυψη της Ατλαντίδας δεν μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα εάν υπήρχε ή πώς και πού και πότε και Ναι και Όχι… ίσως και αλλά και τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρι.
Πάντως κινηματογραφικές ταινίες έχουν γίνει αρκετές με πλούσια φαντασία και εικόνες που μιλάνε για την χαμένη Ατλαντίδα.
Ζήτω η Ελληνική Μυθολογία από την οποία αντιγράφουν όλες οι ξένες χώρες ονόματα και μυθολογικά πρόσωπα.
Πάντως οι πιθανότητες είναι εάν πράγματι υπήρξε με βάσει στοιχεία και καταγεγραμμένα γεγονότα όπως π.χ. στο τρίγωνο του διαβόλου των Βερμούδων με πλήθος εξαφανίσεων από αέρος και θαλάσσης σκαφών και αεροπλάνων με Ρουφήχτρες και τυφώνες όπου συγκεντρώνονται τεράστια ηλεκτρομαγνητικά πεδία και στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή πολλά ευρήματα!
Άλλη μεγάλη πιθανότητα έχει η περιοχή της Σαντορίνης ή Θύρας κατά τον Πλάτωνα με τις μεγάλες σεισμικές καταγραφές και τον καταποντισμό και τον αφανισμό χερσαίων εδαφών της Μινωικής περιόδου με την καλντέρα και το βάθος της θάλασσας σε μικρή απόσταση, αλλά και η άλλη άποψη για τις Ηράκλειες στήλες του Γιβραλτάρ έξω από τις οποίες αναφέρονται οι Άτλαντες και η χώρα της Ατλαντίδας, φυσικά και η ονομασία του Ατλαντικού Ωκεανού από την πτώση ενός Άτλαντα από βουνό της Αφρικής.
Όπως αναφέρει η μυθολογία οι Άτλαντες ήταν κάτι μεταξύ του ημίθεου και του ανθρώπου με τεράστιες δυνάμεις όπως φαίνεται από τον Άτλαντα που σηκώνει την Γη.
Και όπως αναφέρει ο Πλάτωνας ήρθαν σε σύγκρουση με τους Αθηναίους που επικρατούσαν στο πνεύμα έναντι της σωματικής δύναμης των Ατλάντων, γιατί θέλησαν να καταλάβουν την πατρίδα τους και τότε οι θεοί του Ολύμπου τους αφάνισαν από την Γη με καταποντισμό στο βυθό της θάλασσας επειδή ήρθαν σε επαφή με το γυναικείο φύλο των Αθηνών που ήταν η αιτία της σύγκρουσης.
Το φωτογραφικό υλικό είναι πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο για το τι υπάρχει στο βυθό της θάλασσας.
Διότι εάν σκεφτούμε ότι η Γη άρχισε να σχηματίζεται σταδιακά υπό διάφορες μορφές πριν από 4.5 έως πέντε δισεκατομμύρια χρόνια και η σελήνη έχει αποσπαστεί από την Γη πρίν 3.5 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια και η διαμόρφωση των πέντε ηπείρων ή έξι όπως αναφέρεται καθώς και η αρχή ζωής όποιας μορφής περίπου πριν 2.8 δισεκατομμύρια χρόνια φέξε μου και γλίστρησα και με όλες τις σεισμικές καταγραφές και μορφές μετά που έχουν υπάρξει με τον καταποντισμό ή την άνοδο στην επιφάνεια νησιών και νησίδων.
Και επειδή δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε ερευνητής ούτε επιστήμονας αλλά με ενδιαφέρον για την μάθηση και την ζωή και για να μην σκουριάσει το μυαλουδάκι μου γράφω και ξαναγράφω τις απόψεις μου και η κριτική σας να είναι επιεικής… απολαύστε τουλάχιστον το φωτογραφικό υλικό και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και για περισσότερες πληροφορίες για γνώση ανακαλύψετε στην εγκυκλοπαίδεια της Google που υπάρχουν τα πάντα και μάθετε περισσότερα για την χαμένη Ατλαντίδα και εάν καταλάβετε σχετικά σφυρίξτε μου κλέφτικα.
Όσο εάν υπάρχει Χαμένη Ατλαντίδα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση με ΝΑΙ ή με ΌΧΙ.
Καλό ξημέρωμα με πολύ Αγάπη!
Χίος, 10 Ιανουαρίου 2021 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.