Βαριές αναμένονται οι ποινές για τον Παναθηναϊκό μετά τα χθεσινά έκτροπα στο ΟΑΚΑ

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ήταν τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν τη διεκόπη του αγώνα στο 70ο λεπτό.

Μετά τη διακοπή του αγώνα λόγω των επεισοδίων, σίγουρη πρέπει να θεωρείται για τον Παναθηναϊκό η αφαίρεση τριών (3) βαθμών και υπό προϋποθέσεις απειλείται με αφαίρεση επιπλέον τριών (3) για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ειδικότερα:

Οι «πράσινοι» αναμένεται να θεωρηθούν υπαίτιοι της οριστικής διακοπής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, γεγονός που σημαίνει ότι βάσει του Άρθρου 21 του ΚΑΠ, θα του αφαιρεθούν 3 βαθμοί, θα του επιβληθεί ένα πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ και το ματς θα κατακυρωθεί στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απειλείται με επιπλέον ποινές για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και πάντα ανάλογα με το τι έχουν γράψει στις εκθέσεις τους οι παρατηρητές του αγώνα και η Αστυνομία.

Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζουν τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι μια μικρή μειονότητα «δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας».

Επιπλέον καλεί την Πολιτεία να δράσει ώστε να πατάξει τη βία στα γήπεδα, δείχνοντας ότι στέκεται απέναντι σε τέτοια γεγονότα.

Το χρονικό των επεισοδίων

Από την αρχή του αγώνα, και περίπου στο 5ο λεπτό, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο και έφτασαν μέχρι τον πάγκο των φροντιστών του Ολυμπιακού. Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, η πλευρά του Ολυμπιακού ένας από τους εισβολείς είχε στα χέρια του και μαχαίρι.

Η πρώτη εισβολή αντιμετωπίστηκε από τον Γερμανό διαιτητή του ντέρμπι με μια δεκάλεπτη διακοπή της αναμέτρησης μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.  Η ένταση, όμως, παρέμενε καθώς στο ημίχρονο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαψαν πανό του Ολυμπιακού.

Τα πράγματα ξέφυγαν, τελείως, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα, λίγο μετά την κεφαλιά του Γκερέρο που άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης. Αρχικά σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τη θύρα των οργανωμένων του Παναθηναϊκού με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μολότοφ που πετούσαν οι χούλιγκαν. Στη συνέχεια μια ομάδα οπαδών μπήκε στο γήπεδο, για δεύτερη φορά, με τον Γερμανό διαιτητή Φριτς να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Τελικά μετά από 35 λεπτά αναμονής ο Φριτς έκανε την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του δείχνοντας οριστική διακοπή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.