ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Το Μαγικό τριαντάφυλλο – ένα μυστήριο και μια αλήθεια» της Αρετής Παληού

Ένα θαυμάσιο βιβλίο, άριστα εικονογραφημένο, γραμμένο στην ελληνική από την πολλά υποσχόμενη συγγραφέα Αρετή Παληού και με άριστη μετάφραση στην αγγλική από τον Νίκο Λουτράρη, βγήκε από το σπουδαίο τυπογραφείο των εκδόσεων «άλφα πι».

Ένα διαμάντι εκδοτικό προστίθεται στην παιδική και νεανική βιβλιογραφία. Η εικονογράφηση ελκυστική, ζωντανή και προσεγμένο έργο της Μαρίας Παληού – Μπαχά με ψηφιακή επεξεργασία εικόνας από τον Παύλο Πάντο και σελιδοποίηση από την Μόνικα Κοβαρίκ, αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για παιδιά, νέους αλλά γιατί όχι και άτομα όλων των ηλικιών αφού εκτός της αφηγηματικής γλαφυρότητας, της ζωντάνιας και του ελκυστικού τρόπου γραφής έχει άριστο παιδαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα, ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο συγχρόνως. Μεγάλο μέγεθος βιβλίου με φανταστική εικονογράφηση και εξωτερικά στο οπισθόφυλλο περίληψη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, αποτελούν την άκρη του νήματος που εισάγει τον αναγνώστη στα άδυτα ενός θαυμάσιου περιεχομένου. Παραβολικός ο χαρακτήρας του περιεχομένου με αφορμή ένα κατακόκκινο μαγικό τριαντάφυλλο που εμφανίζεται μόνο τη νύχτα κρύβοντας μια αλήθεια μεγάλη και δημιουργώντας την εύλογη απορία αν ο άνθρωπός έχει την ικανότητα να αλλάξει τον κόσμο, κάτι που παραβολικά μας διδάσκουν δύο πρόβατα, πανέξυπνα, τολμηρά, με θάρρος και ελπίδα προσπαθώντας να λύσουν απορίες που βασανίζουν παντοτινά την ανθρωπότητα και να εξαφανίσουν τη διχόνοια που την καταστρέφει. Τα δύο αυτά πρόβατα με τη στάση, τις ενέργειες, τη συμπεριφορά τους επιδιώκουν να διδάξουν τις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης, της ανεκτικότητας και πάνω απ’ όλα στόχος τους είναι η αναζήτηση της αλήθειας.

Το βιβλίο αυτό, ευμέγεθες με θεαματική εμφάνιση και με τριανταπέντε σελίδες εικονογραφημένες, συναρπαστικές σε περιεχόμενο, αξίζει να γίνει κτήμα όλων μας μικρών και μεγάλων και ανάγνωσμα πρόσφορο που θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση αιώνιων και αναφαίρετων αξιών, και αρετών, που καταξιώνουν και νοηματίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Εν κατακλείδι συγχαίρουμε την πανάξια συγγραφέα του βιβλίου αυτού, φοιτήτρια Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ευχόμαστε να συνεχίσει επιτυχημένα τη συγγραφική της δημιουργία εις έτη πολλά.

 

Δρ. Φιλ. Μαρία – Ελευθερία Γ. Γιατράκου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.