Κακά.. Στραβά.. Ψυχρά..κι Ανάποδα!

Λένε συνήθως ότι μία φωτογραφία χίλιες λέξεις! Οι περισσότερες φωτογραφίες καταγράφουν την ανωμαλία και τον ωχαδελφισμό την αδιαφορία και την κουλτούρα των κατοίκων της κάθε γειτονιάς ! Δεν θα καταγγέλλω την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου που είναι άψογη το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας ! Αλλά την συμπεριφορά των κατοίκων και των καταστημάτων που γράφουν τις καλοπροαίρετες υποδείξεις και συστάσεις στα παλιά τους τα παπούτσια!

Δημοσιεύω το μποτιλιάρισμα από κατάστημα της γειτονιάς μου μήπως και βάλουν οι ιδιοκτήτες μυαλό, γιατί την επόμενη φορά θα τούς βγάλω στην σέντρα κανονικότατα! Οι κάδοι των απορριμμάτων είναι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 6 και Μαμούκα και Διοσκούρων γωνία!

Ο ξερός πεύκος και τα τσίγανα στο αλσύλλιο του Μουσείου δίπλα στο Πανεπιστήμιο, δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος γιατί αποτελούν προσανάμματα για φωτιά!

Πάμε τώρα μπροστά στο Ιατρικό Μουσείο απέναντι από το Labusola ένα κομμάτι πεζοδρομίου εμποδίζει τα λεωφορεία να περάσουν να βγούνε έξω από την πόλη προς νότο! Ο Δήμης Μυλωνάδης έχει απόλυτο δίκιο με το θέμα του πάρκιν στο πίσω μέρος του Μαιευτηρίου Χίου!

Σήμερα η σιδερένια πόρτα ήταν ανοιχτή και μπήκα μέσα είδα το μαύρο χάλι αλλά και τον μεγάλο ανεκμετάλλευτο χώρο στάθμευσης που θα μπορούσε να γίνει ωφέλιμος για τους πολίτες γενικώς!

Τώρα τι να πω για το πάρκιν του ΝΟΧ είναι ευκαιρία να φτιαχτεί να επεκταθεί και να ισοπεδωθούν οι μπούρλοι λάκκοι ! Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΝΟΧ είναι ετοιμόρροπες δεν είναι δυνατόν να γίνει αναπαλαίωση πρέπει να γκρεμίσουν και να γίνουν νέες εγκαταστάσεις για να μην τις βλέπει ο Μαύρος Καβαλάρης !

Ήθελα να ξέρω όταν γίνονται οι εκδηλώσεις για την Μικρασιατική καταστροφή οι αρμόδιοι που καταθέτουν στεφάνια δεν βλέπουν τόσο στραβοί και αλλήθωροι είναι; Θα επανέλθω για τον ΝΟΧ με ιστορικά και ζωντανά γεγονότα των δεκαετιών 1950…1960 …!

Για όλες τις φωτογραφίες όλοι όσοι είναι αρμόδιοι ας κοιτάξουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν και περνά από το χέρι τους για το καλό των πολιτών αλλά πρώτιστος για την ευπρέπεια του νησιού μας !

Χίος, 29 Σεπτεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.