ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. Φέτος το Καλοκαίρι Λέμε Ναι στους Χιώτες Συγγραφείς. Κώστας Μαρδάς.

Ο Κώστας Μαρδάς δημοσιογράφος με 35η θητεία στον έντυπο ηλεκτρονικό και τηλεοπτικό τύπο παράλληλα υπηρετεί από την δεκαετία του 1990 και την λογοτεχνία σαν συγγραφέας και ποιητής.

Δοκίμια, πολιτική, ιστορία, δοκίμιο και ποίηση τα είδη του λόγου που συναντάμε τον  λογοτέχνη Κώστα Μαρδά του οποίου η εργογραφία περιλαμβάνει 11 τίτλους και σύντομα θα προστεθεί κι ένα θεατρικό –όπως έχει δηλώσει ο ίδιος-, το: ‘ Χορεύοντας στον γκρεμό του δανεισμού’.

Κορυφαίο της εργογραφίας του το ‘Αλέξανδρος Παναγούλης-Πρόβες Θανάτου’, εξαντλημένο.

Η Ελλάδα στα δίχτυα των Βάσεων-Από το δόγμα Τρούμαν στην απελευθέρωση του Κουβέιτ/ εκδόσεις Καστανιώτη , είναι ένα πολιτικό βιβλίο που κυκλοφόρησε ο συγγραφέας μόλις το 1992. Δύο ενδιαφέροντα δοκίμια του: Τα μεγάλα παιδιά της Βουλής-Η άγνωστη ζωή 85 βουλευτών/εκδόσεις Στάχυ και το 17+1 ονόματα-Αντιδιάλογοι/εκδόσεις Κάκτος κυκλοφόρησαν  αντιστοίχως το 2000 και το 2004.

Μένουμε στην κατηγορία Πολιτική και: Βάσεις , αίμα και πετρέλαιο-Από τον ψυχρό πόλεμο στην παγκοσμοιοποίηση/εκδοτικός οίκος Α.Α. Λιβάνη,2002.

Ένα σατυρικό βιβλίο παρωδία των πολιτικών γεγονότων 2014-2015 με τίτλο ΞεΚαρφώματα παρουσίασε ο συγγραφέας το 2015 από τις εκδόσεις Κλειδάρυθμος.

Ερευνητής και συγγραφέας πολιτικών, ιστορικών συγγραμμάτων και δοκιμίων ο Κώστας Μαρδάς πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην ποίηση μόλις το 2009 με την ποιητική συλλογή: ‘Αθήνα με Θολό ποτάμι’/εκδόσεις  Άγκυρα. Εδώ το καθαρά προσωπικό και ιδιότυπο στυλ του ποιητή συνέβαλε στο να προκαλέσει αίσθηση αυτή η πρώτη του παρουσία στην ποίηση, παρουσία που συνεχίστηκε με δυο ακόμη ποιητικές συλλογές. ‘Γυμνή Θεολογία/εκδόσεις Βακχικόν , 2016 και την πρόσφατη: ‘Τι είν’ ωρέ ο θάνατος μπρος στην ασυμμετρία;/εκδόσεις Καμπύλη,2021. Συλλογή-η τελευταία-, με διάχυτο το προσωπικό στυλ του ποιητή μας, σαρκασμό ,λυρισμό και πεσιμισμό. Άξια προσοχής τα επιγράμματα της συλλογής.

Τελευταίο στην παρουσίαση της δουλειάς του Κ.Μ: ‘Προ-Ίμια Πολέμου’, η επανέκδοση της έρευνας του συγγραφέα (πρώτη έκδοση Ποντίκι,2005) όπου εξιστορεί και αναλύει τις κρίσεις Ελλάδας-Τουρκίας από τα Σεπτεμβριανά του 1955 έως και το 2018.

Τα βιβλία του Κώστα Μαρδά μπορείτε να αποκτήσετε είτε μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων ή από όλα τα βιβλιοπωλεία.

Καλή ανάγνωση.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.