ΒΙΒΛΙΟ – Κυκλοφορίες Αυγούστου. Διπλή έκδοση του Δημήτρη Φρεζούλη

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Αυγούστου κυκλοφορίες βιβλίων, Αυγούστου του μήνα που συνδέεται με την πανσέληνο και με τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν συμβεί στον πλανήτη αλλά που δεν τον εμποδίζει να θεωρείται ο πιο ερωτικός-μαγευτικός μήνας του χρόνου.

Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο… δυο βιβλία τον Αύγουστο. Ναι, την ώρα της μεγάλης κρίσης στη χώρα μας-κι όχι μόνο- με την covid-19, την κρίση στον τουρισμό και γενικά την οικονομία να πιάνει  πάτο , κάπου εκεί ανάμεσα έχουμε κι έναν συγγραφέα που τόλμησε μέσα σ’ αυτό το χαμό να εκδόσει 2 ! ναι, 2! βιβλία ταυτοχρόνως.

Και να πεις ότι τα βιβλία πουλάνε αντίτυπα…. Σημαντικό τόλμημα…

 Αναφέρομαι στα δύο νέα βιβλία του Δημήτρη Φρεζούλη “Καθημερινά” και “Ανθρώπινες διαδρομές” εκδόσεων “Άλφα Πι”/ Χίος και φυσικά στον συγγραφέα τους Δημήτρη Φρεζούλη.

Μας λύνετε την απορία Δημήτρη πως τολμήσατε την διπλή κυκλοφορία εν μέσω … του χάους;

– Αμφότερα είχαν προγραμματιστεί από την αρχή του 2020 και δεν γινόταν να μείνουν στο ράφι. Η αλήθεια είναι ότι μας δυσκόλεψε το… χάος από πολλές απόψεις αλλά, τελικά, έστω και με τα περιοριστικά μέτρα νομίζω πως τα πήγαμε καλά. Και από προσέλευση κόσμου και από διάθεση βιβλίων. Εξάλλου εξακολουθεί η διάθεση των βιβλίων με ένα τηλεφώνημα με παράδοση στο σπίτι ή στο γραφείο όποιου ενδιαφέρεται από τις εκδόσεις άλφα πι.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον συγγραφέα να σας πω ότι ο Δημήτρης είναι δημοσιογράφος που ξεκίνησε να γράφει στα 14 μόλις χρόνια του. Ο νεαρός έφηβος λάτρευε τα βιβλία  και τη δημοσιογραφία στην οποία -όπως μας λέει και στο βιογραφικό του σημείωμα -, εφέτος συμπλήρωσε 34 ολόκληρα χρόνια στις χιώτικες εφημερίδες, αρχικά στον «Χιακό Λαό» και στη συνέχεια στην «Αλήθεια», η στήλη «Καθημερινά» και 26 η εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Δημοσιογράφος του παλιού καλού καιρού από αυτούς που έγραψαν ή γράφουν ακόμη ιστορία στο δημοσιογραφικό χώρο ως ανεξάρτητες φωνές που υπηρετούν την δημοσιογραφία κι όχι τις τσέπες τους και τα συμφέροντα των αφεντικών.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί δημοσιογράφοι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα προχωρούν και στην συγγραφή βιβλίων. Έτσι –μοιραία-,  κι ο Δημήτρης Φρεζούλης μπήκε σε αυτή την διαδικασία και στους τίτλους της εργογραφίας του παρατηρούμε ότι ήδη από το 2003 από τις εκδόσεις “άλφα πι” έχουν εκδοθεί 13 βιβλία με τα χρονογραφήματα των ετών που μεσολάβησαν   ενώ τώρα εκδίδεται και  ο 1ος τόμος με 16 συνεντεύξεις επώνυμων συμπατριωτών μας από την ομώνυμη εκπομπή  του ‘Ανθρώπινες διαδρομές’ και θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Τα δύο νέα βιβλία του Δ Φ., : “Καθημερινά” και “Ανθρώπινες διαδρομές” εκδόσεων “Άλφα Πι”.

Δημήτρη Φρεζούλη: ‘Καθημερινά’. Χρονογραφήματα. Είδος λόγου υπό εξαφάνιση ακριβώς λόγω της δυσκολίας του . Όμως ο Δ. Φ.,  μπορούμε να πούμε ότι ακολούθησε κι ακολουθεί το δρόμο των μεγάλων δασκάλων – συγγραφέων του είδους και τον ακολουθεί επιτυχώς. Αυτό το αποδεικνύει η μεγάλη αναγνωσιμότητα της στήλης του ‘Καθημερινά’ στην εφημερίδα Αλήθεια, έντυπη κι ηλεκτρονική.

Δημήτρη Φρεζούλη: ‘Ανθρώπινες διαδρομές’:… <είναι εκπομπές που έχουν μείνει ανεξίτηλες, ένας πολύτιμος θησαυρός για τον τόπο μας μιας και έχουν καταγραφεί διαδρομές ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά πέρασαν αλλά δεν πρόκειται να ξεχαστούν…>,  ανέφερε ο δήμαρχος της Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης  στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Δήμο Χίου με συνδιοργανωτές τις εκδόσεις «άλφα πι» και το Ωδείο Αιγέας για την παρουσίαση των δύο βιβλίων του Δ.Φ. , στην πλατεία Πλαστήρα στις 3 Αυγούστου.

Ο Δημήτρης Φρεζούλης δήλωσε ότι ήταν μία ξεχωριστή βραδιά για εκείνον καθώς οι συμπατριώτες του τον τίμησαν δεόντως…

Σας τίμησαν με την παρουσία τους και σας αξίζει Δημήτρη. Οι παρόντες στην εκδήλωση-όσοι απ’ αυτούς δεν αγόρασαν τα βιβλία το ίδιο βράδυ-, αλλά κι οι υπόλοιποι φιλαναγνώστες σας από πού μπορούν να τα προμηθευτούν; 

– Όσοι θέλουν να προμηθευτούν τα βιβλία μου, ένα τηλεφώνημα (2271041287 ή 2271031517) είναι αρκετό για παράδοση στο σπίτι τους. Τιμή   προσφοράς και των δύο  (Καθημερινά και «Ανθρώπινες Διαδρομές» ή  «Σινεμά της Χίου» ) στα 20 ευρώ ή 15 για το καθένα από τα δύο τελευταία και 10 για τα «Καθημερινά» για όσους ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν μεμονωμένα.

Καυτός μήνας Αύγουστος με …δυο φεγγάρια, δυο …βιβλία από τον Δ .Φ., που γιορτάζει … διπλά. Την διπλή έκδοση πνευματικής του δουλειάς και την επέτειο 50 χρόνων γάμου με την αγαπημένη του Φρόσω. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

‘Καθημερινά’ / 14ος τόμος και ‘Ανθρώπινες διαδρομές’/τόμος 1ος./ Εκδόσεις Άλφα-πι. /Χίος. Συγγραφέας : Δημήτρης Φρεζούλης. Αποκτήστε τα.

 

Για την Χιώτικη Διαφάνεια & την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.