Γιάννης Μαλαφής «Εμπιστευτείτε με για να δημιουργήσουμε μία Χίο Για Όλους»

 

Την πλατεία Βουνακίου επέλεξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής για την κεντρική προεκλογική του ομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε η κόρη του Μαριλένα, η οποία συγκίνησε και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Λίγο πριν την είσοδο του κ. Μαλαφή έγινε ένα πεντάλεπτο light show ενώ παιδιά από τον Άγιο Γιώργη Συκούση με τσαμπούνες και τουμπιά έδωσαν μία ευχάριστη μουσική νότα.

Ο κ. Μαλαφής στην ομιλία του αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμά του ενώ κάλεσε τον κόσμο να τον εμπιστευτεί. « Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά, είτε μέσα από το ιατρικό μου επάγγελμα, είτε ως δήμαρχο Αμανής και Ομηρούπολης, είτε ως νομαρχιακό και περιφερειακό σύμβουλο. Άλλα πολύ περισσότερο όλοι σας με γνωρίζετε σαν Γιάννη και έτσι σκοπεύω να παραμείνω για Όλους σας. Στην πολυετή αυτοδιοικητική μου πορεία παρέμεινα ο εαυτός μου, η έπαρση και οι μεγαλοϊδεατισμοί δεν ταίριαξαν ποτέ στην ιδιοσυγκρασία μου και πάντοτε επιδίωκα τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Συνεργάστηκα με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες,  αξιοποίησα στο έπακρο τις δυνατότητες του υπαλληλικού προσωπικού των δήμων που θήτευσα δήμαρχος, άκουγα και συζητούσα μαζί τους τις προτάσεις τους, στήριζα τα αιτήματα τους και σεβόμουν τη δουλειά τους. Συνεργάστηκα με τις αντιπολιτεύσεις γιατί ο στόχος μας ήταν κοινός: το καλό του τόπου. Όπως λοιπόν συνεργάστηκα τότε με όλους έτσι θα πράξω και τώρα. Γιατί μόνο με συνεργασία, σύμπνοια και σκληρή δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Χίο ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι τα 4 τελευταία χρόνια δεν είδε καμία διάθεση συνεργασίας. «Δυστυχώς τα τέσσερα αυτά χρόνια δεν είδαμε καμία διάθεση συνεργασίας από την παρούσα δημοτική αρχή. Το μόνο της άγχος ήταν να διοικήσει αυτοκρατορικά και επειδή δεν είχε την πλειοψηφία, με πρόφαση την αδυναμία συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις, επεδίωξε υπόγειες συμφωνίες με αντάλλαγμα μια καρέκλα εξουσίας.

Η πρακτική αυτή βέβαια του «δούναι και λαβείν» δεν σταμάτησε μόνο στο μοίρασμα των θέσεων αλλά συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της τετραετίας με διορισμούς «δικών μας παιδιών» , με δίμηνες, τρίμηνες, εξάμηνες συμβάσεις σε οργανισμούς και εταιρείες του δήμου, με απευθείας αναθέσεις και με συμμετοχή εξωθεσμικών παραγόντων στα κέντρα λήψης αποφάσεων του δήμου. Όλως τυχαίως δε, όλοι εκείνοι οι συμβασιούχοι βρέθηκαν ξαφνικά να κοσμούν με τα ονόματα τους το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Δημάρχου, ως αντίδωρον της «επιτυχημένης συνεργασίας τους»., κάποιοι δε δυστυχώς αναίσχυντα εκβιαζόμενοι».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε «Φιλοδοξία μου δεν ήταν ποτέ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Υπήρξα δήμαρχος 12 χρόνια οπότε δεν επιδιώκω να προσθέσω στο βιογραφικό μου άλλη μία δημαρχιακή θητεία.Φιλοδοξία μου είναι να δω το νησί μου, τον τόπο μου να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει», είπε και συμπλήρωσε «Διαπιστώνουμε όλοι μας ότι η Χίος βρίσκεται σε πορεία οπισθοδρόμησης. Δυστυχώς, επιτρέψαμε να φτάσει το νησί μας σε αυτό το σημείο, ώστε να χρειάζεται πραγματική επιστράτευση, όχι για να κερδηθούν οι εκλογές αλλά για να φτάσει ο δήμος στο επίπεδο λειτουργίας που αξίζει ο τόπος μας. Για αυτό και αποφάσισα να είμαι παρών». Καταλήγοντας <ζήτησε από τον κόσμο να τον εμπιστευτεί «Σας ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε. Να μου δώσετε τη δύναμη να προσφέρω για τον νησί μας που τόσο αγαπώ. Σας ζητώ να εμπιστευτείτε τον ΓΙΑΝΝΗ. Για εμένα ο τίτλος του δημάρχου μεταφράζεται σε μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη για όλους εσάς. Ευθύνη να πάω τον τόπο μας, το νησί μας πολύ ψηλά. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι διάκονος των αναγκών σας, των προβλημάτων σας. Δεσμεύομαι ότι είμαι και θα παραμείνω ο ΓΙΑΝΝΗΣ που όλοι ξέρετε και γνωρίζετε. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ που δεν θα σας αρνηθεί ποτέ να σας συναντήσει και να συζητήσει μαζί σας. Γιατί απλούστατα εγώ και η ομάδα μου, οι πολύτιμοι συνεργάτες μου, είμαστε εσείς. Δώστε μας την εντολή να φτάσουμε τη Χίο μας ψηλά. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε το νησί μας να λάβει τη θέση που του αξίζει. Εμπιστευτείτε μας και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή που θα μας δώσετε για έναν δήμο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.