Διεξαγωγή Τελικής Φάσης Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023» στην Νήσο Χίο

 

 

Στις ακριτικές παραλίες της Βόρειας Χίου και συγκεκριμένα στο Μάναγρο Βολισσού, εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά κύριο λόγο η πολυκλαδική άσκηση «Παρμενίων 2023», στην οποία μετείχαν πολεμικά σκάφη, αεροπλάνα, ελικόπτερα και αποβατικά.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης  «Τουρκικός Αποβατικός Στόλος χτύπησε τις Δυνάμεις που υπερασπίζονταν την νήσο Χίο και πραγματοποίησαν απόβαση σε ακτή της νήσου δημιουργώντας ισχυρό προγεφύρωμα!

Οι Δυνάμεις της Νήσου κινήθηκαν και χτύπησαν τις Εχθρικές Δυνάμεις φτάνοντας στην τελευταία γραμμή ανασχέσεως και ζήτησαν ενίσχυση από τη ΑΣΔΕΝ! Το αίτημα μεταφέρθηκε στο ΓΕΕΘΑ και ταυτόχρονα η ΑΣΔΕΝ ετοίμασε δυνάμεις ενισχύσεως της Φρουράς της νήσου Χίου!

Την όλη επιχείρηση της Ταξιαρχίας υποστήριξαν Επιθετικά Ελικόπτερα, ενώ ολοκληρώθηκε και επιστράτευση των Πυρήνων της Εφεδρείας της Νήσου που ρίχτηκαν στην μάχη.

Στο πέρας της ημέρας οι φίλιες Δυνάμεις ανέφεραν καταστροφή του εχθρού ενώ όσοι από τους Καταδρομείς γλύτωσαν αιχμαλωτίστηκαν…

Την τελική φάση της ασκήσεως παρακολούθησαν, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο  Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου , ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου , Ταξίαρχος των Πεζοναυτών και ο Ταξίαρχος της 96ΑΔΤΕ και επικεφαλής ασκήσεως Αμπατζίδης Χαράλαμπος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.