Για 7η συνεχόμενη ημέρα όλη η Χίος βυθίστηκε στο σκοτάδι! Υπεύθυνη η ΔΕΗ ή ο ΔΕΔΔΗΕ;

Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε ακόμη μια διακοπή ρεύματος, βυθίζοντας ξανά μεγάλο μέρος του νησιού στο σκοτάδι.

Με τις συνεχόμενες και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος προκαλούνται ζημιές σε τρόφιμα, φάρμακα και συσκευές των πολιτών, οι οποίοι πια έχουν αγανακτήσει.

Η διοίκηση του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Ρεύματος Χίου εδώ και ημέρες δεν είχε τοποθετηθεί και δεν είχε δώσει καμία εξήγηση για τις συνεχείς διακοπές στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διευθυντή του Σταθμού Παραγωγής της Χίου, κ. Γιώργο Τσατσαρώνη τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, εκτός της διακοπής της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου, που προκλήθηκε από βλάβη σε μια μονάδα του εργοστασίου, οφείλονται αποκλειστικά σε βραχυκυκλώματα του δικτύου. Την ευθύνη δηλαδή σύμφωνα με τον κ. Τσατσαρώνη για τις προηγούμενες διακοπές την έχει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και όχι η ΔΕΗ.

Από την άλλη μεριά, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Γιώργος Καλαμάκης, εξήγησε ότι οι διακοπές οφείλονται από φθορά του δικτύου που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας κάποιες γεννήτριες.

Εξήγησε ότι όταν τίθεται εκτός λειτουργίας μία γραμμή εξαιτίας βραχυκυκλώματος, δεν φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ επειδή την ίδια στιγμή σταματούν να λειτουργούν κι άλλες γραμμές και ότι για αυτό ευθύνεται ο Σταθμός Παραγωγής της Χίου και όχι ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ και αντίστροφα. Ας ελπίσουμε να λυθούν σύντομα όλα τα προβλήματα, να μην υπάρξουν άλλες βλάβες για να μην ταλαιπωρηθούν ξανά οι Χιώτες πολίτες από τις καθημερινές συσκοτίσεις.

Μετά από τόσες ημέρες συνεχιζόμενων διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, μόλις χθες η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη λύπη της και τη συγγνώμη προς τους πολίτες του νησιού. Συγκεκριμένα ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με τις διακοπές ρεύματος αναφέρει:

«Την 10η Δεκεμβρίου και περί ώρα 15:30 προκλήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση του κεντρικού τμήματος της πόλης της Χίου, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού λιμένα και της αγοράς, οφειλόμενη σε φθορά διασυνδετικού υπογείου καλωδίου, τα αίτια της οποίας διερευνώνται. Κατά τη διαδικασία εντοπισμού του σφάλματος, προκλήθηκε αστάθεια στο ηλεκτρικό σύστημα της Χίου (νησιά Χίος, Ψαρά και Οινούσσες), προκαλώντας διακοπές ρεύματος στις γραμμές που ηλεκτροδοτούν τα χωριά της νότιας και κεντρικής Χίου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και ζητά την κατανόησή τους, καθώς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριστική επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της ομαλής ηλεκτροδότησης των νησιών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.