Η Χίος πρώτη στο μεταφορικό ισοδύναμο – κοροϊδία!

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης με τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας παρευρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν παράγοντες της ελληνικής Ακτοπλοΐας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και εκλεκτοί ομιλητές αναπτύσσοντας τις θέσεις τους σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο και την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Ο κ. Σαντορινιός στα πλαίσια της ομιλίας του, ανέφερε ότι η Χίος είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας αξιοποίησης του μέτρου, αφού οι επιχειρήσεις του νησιού που ωφελούνται από το μεταφορικό ισοδύναμο φτάνουν τις 689.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπάρχει επιχείρηση στο νησί, η οποία έλαβε συνολικά 32.927 ευρώ σε σύνολο εξόδων 95.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαντορινιός προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αλλαγές βελτίωσης στο μέτρο από το νέο έτος. Γιατί εδώ που τα λέμε, αν δεν μας έλεγε κάτι καινούριο ενόψει βέβαια και των εκλογών, τί ήρθε να κάνει στο νησί μας;

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από 16€ επιδότηση που ισχύει σήμερα μόνο για την Γ΄ θέση οι νησιώτες θα μπορούν να αποζημιώνονται και για την Β΄ θέση (καμπίνα) με 38.3€.
Ο Υπουργός δε δίστασε να μιλήσει και για το ζήτημα της επιδότησης μεταφοράς καυσίμων δηλώνοντας ότι το 2019 θα μπει σε πιλοτική εφαρμογή και στα μικρά νησιά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα Ψαρά. Φυσικά, τα Ψαρά με 24% ΦΠΑ, δεν περίμεναν τίποτα άλλο, παρά μόνο το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα για να σωθούν.
Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της κυβέρνησης να σερβίρει ως «αντιστάθμισμα» για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, όλοι γνωρίζουμε ότι στη πραγματικότητα δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες που έχουν στο εισόδημά τους οι νησιώτες από τα μνημονιακά μέτρα και από τις γενικευμένες ανατιμήσεις προϊόντων που έφερε ο αυξημένος ΦΠΑ.
Υποτίθεται πως το «μεταφορικό ισοδύναμο» εξασφαλίζει στους νησιώτες το να απολαμβάνουν προϊόντα και μεταφορές ανάλογου κόστους με τους κατοίκους των ηπειρωτικών περιοχών. Ωστόσο, είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αφού οι νησιώτες καθημερινά «πληρώνουν» τα μνημονιακά μέτρα και τις ανατιμήσεις των προϊόντων.
Να εξαπατήσει τους κατοίκους των νησιών και συνολικά το λαό προσπαθεί η κυβέρνηση, με το λεγόμενο «μεταφορικό ισοδύναμο» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το «μεταφορικό ισοδύναμο» είναι κοροϊδία και πραγματικά αποτελεί «μια τρύπα στο νερό» για τον δικαιούχο. Πρόκειται για τη “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνησης η οποία συμπεριλαμβάνει τη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τα πανάκριβα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα εξοντωτικά φορολογικά χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μέχρι πότε, αλήθεια, θα τους αφήνουμε να μας κοροϊδεύουν;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.