Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνειτη βιωματική δράση,για μικρούς και μεγάλους,«Είμαι δεντρίν. Το πορτραίτο ενός μαστιχόδεντρου», την Παρασκευή 19 Μαΐου (ώρα 11:00) στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Έχοντας ως κεντρικό άξονα το τραγούδι με το οποίο «καλωσορίζεται» ο επισκέπτης στο Μουσείο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της μαστίχας και του σχίνου. Μικροί και μεγάλοι θα διαλέξουν έναν σχίνο από τον μαστιχώνα του Μουσείου και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την καλλιέργεια των συναισθηματικών, νοητικών και αισθητηριακών λειτουργιών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου (ώρα 11:00) για ομάδες μαθητών ειδικών σχολείων και την Πέμπτη 18 Μαΐου(ώρες 9:30 και 11:00) για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 *Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια τωνΜουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.