Γυναίκα-Ημέρα ποιας Γυναίκας;

Μάνα-Εργαζόμενη-Σύζυγος-Ερωμένη-Κόρη-Υπεύθυνη φροντίδας γονέων

Πόσοι ρόλοι, πόσα σώματα, πόση προσφορά..

 Γυναίκα που πληγώθηκε, βιάστηκε, σιώπησε, υποχώρησε, θυσιάστηκε, αγανάκτησε, ακρωτηριάστηκε, πλήγωσε την ψυχή της.

Αυτή που κράτησε ισορροπίες για να μην καταρρεύσει ο κόσμος γύρω της και που η λογιστική της ικανότητα τάισε κόσμο πολύ με νερό και αλεύρι με όλη την τέχνη του μυαλού και των χεριών της.

Αυτοί που της δίδαξαν να προχωρά ένα βήμα πίσω από τον πατέρα και αργότερα από τον σύζυγο, αυτή που ξέρει ότι είναι αρχηγός της ζωής αλλά όχι της κοινωνικής ευταξίας που ορίζει ότι πρέπει να ακολουθεί και όχι να προπορεύεται. Γυναίκα συνώνυμο της φύσης και όχι του πολιτισμού όπου οι άνδρες μονοπωλούν την ενασχόληση με τα κοινά. Ποια ποσόστωση θα εξάρει την ικανότητα της Γυναίκας στη διοίκηση και την πολιτική και θα την τοποθετήσει εκεί που της αξίζει; Να της αναγνωρίσει την ικανότητα να μετουσιώνει το ανόργανο σε οργανικό που θρέφει και μεγαλώνει γενιές;

Η Γυναίκα διεκδίκησε και κέρδισε πολλά στο στίβο της ζωής. Η 8η Μαρτίου, μια επέτειος ιστορικής διεκδίκησης των Γυναικών, ευτελίστηκε και έγινε εμπορικό τέχνασμα και ημέρα όχι τιμής στους αγώνες της , αλλά ημέρα πανηγυρισμών και ποικίλων εξόδων από την συναισθηματική και κοινωνική καταπίεση που βιώνει.

Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου καλεί όλες τις Γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, στην κοινωνία αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.