Γ. Ξενάκης: Μέχρι τέλος του έτους η επαναδημοπράτηση της οδού Ιωάννου Χρήστου

Καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1” και τον Κων/νο Κυδώνη ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της επαναδημοπράτησης της οδού Ιωάννου Χρήστου, ένα σημαντικό έργο που συνδέεται με το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου.

Σύμφωνα με το κ. Ξενάκη, ο ανάδοχος του έργου κηρύχτηκε οριστικά έκπτωτος. Ο Δήμος Χίου ήρθε σε επαφή με τον 2ο ανάδοχο και 3ο ανάδοχο, όμως δεν δέχτηκαν να συνεχίσουν το έργο και έτσι ο Δήμος Χίου προχώρησε σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος.
«Έγιναν μετρήσεις από την υπηρεσία για να δούμε τι έργο παρήγαγε ο πλέον έκπτωτος ανάδοχος, τι χρηματικό ποσό αξίζει αυτό το έργο που έκανε. Έγιναν όλα αυτά, ετοιμάστηκε ο φάκελος και από τις 5 Αυγούστου ο φάκελος στάλθηκε στο Υπ. Υποδομών με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα έγγραφα, με τα οποία ζητούμε το ποσό του 1.620.000 ευρώ, ούτως ώστε να επαναδημοπρατηθεί το έργο» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία των νέων φαναριών ανέφερε «περιμένουμε εντός των ημερών να μπουν σε λειτουργία, γιατί είχαμε  το πρόβλημα να προστεθούν 8 φανάρια επιπλέον στις διαβάσεις πεζών, στα τέσσερα τμήματα. Καθυστερήσαμε για την προμήθειά τους, λόγω του καλοκαιριού και του κορωνοϊού. Τα φανάρια θα μπουν σε λειτουργία μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.