Στο «στόχαστρο» η Χίος – Προκλήσεις από τον Τουρκικό Τύπο: Καλεί σε πολιορκία ελληνικών νησιών

Πολεμική ρητορική υιοθετούν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες – Στο «στόχαστρο» η Χίος

Στο χορό των προκλήσεων της Τουρκίας έχει μπει για τα καλά και ο Τύπος της χώρας, υιοθετώντας μάλιστα μία πολεμική ρητορική, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πολιορκία από τον τουρκικό στόλο των στρατικοποιημένων ελληνικών νησιών και επιστροφή του Oruc Reis στο Καστελόριζο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνει, ότι ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μετά τη συντήρησή του θα ταξιδέψει νότια του Καστελόριζου και οι έρευνες θα έχουν διάρκεια δύο μηνών. Παράλληλα, αναφέρει ότι «βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Μάλιστα, προειδοποίησε και την Ελλάδα λέγοντας ότι η Χίος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, ενώ «επιστρατεύει» παλιά φωτογραφία του πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου από τη Χίο για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικιοποιημένο.

Αντίστοιχα, δημοσίευμα της Turkiye ακολουθεί ακόμα πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας σε δημοσίευμά του «κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα στρατικοποιήθηκαν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.