Δήλωση του Κωνσταντίνου Γεωργ. Καρατζά μέλους του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένου με την ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για την μη ίδρυση Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στην Χίο.

Στην Σάμο θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2021-2022 τρία Πειραματικά σχολεία (2ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο Σάμου), σύμφωνα με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή https://www.minedu.gov.gr/news/48562-11-05-21-50-nea-protypa-kai-peiramatika-sxoleia-sti-xora-mas-112-sto-synolo-apo-ti-nea-sxoliki-xronia-3 .
Στην Λέσβο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Πειραματικό Λύκειο (ονομάζεται πλέον Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου) κι από το σχολικό έτος 2020-2021 Πρότυπο Γυμνάσιο (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης).
Στην Χίο του Κοραή και του Βάμβα, της μακραίωνης παράδοσης στην παιδεία και στα γράμματα (Σχολή της Χίου, πλειάδα ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών κλπ) δεν θα λειτουργήσει τίποτα, κανένα Πρότυπο και Πειραματικό σχολείο.
Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί μια μεγάλη οπισθοδρόμηση-πισωγύρισμα για την εκπαίδευση του νησιού μας. Μόνο καλό θα προσέφεραν στα παιδιά και στην εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα αυτοί οι τύποι σχολείων. Θα τους άνοιγαν νέους ορίζοντες. Με στεναχωρεί και με θλίβει συνάμα η αρνητική αυτή εξέλιξη για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του νησιού μας!!!!!!
Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς
Μέλος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένο με την ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα
Θεολόγος Καθηγητής – Μ.Α. Ιστορικής Θεολογίας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.