Δήλωση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χιου, κ. Νότη Μηταράκη, για την επέτειο των 109 χρόνων απελευθέρωσης της Χίου

“Η σημερινή μέρα δεν ανήκει σε μας. Ανήκει σε αυτούς που αγωνίστηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα για την απελευθέρωση της Χίου, σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη Σφαγή του νησιού μας, σε αυτούς που κράτησαν ψηλά την σημαία και τον Σταυρό.

Σήμερα, είναι μια μέρα που εμείς οι νεότεροι, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του ελληνικού Έθνους. Από αυτούς τους αγώνες μάθαμε πολλά: ότι είναι η ενότητα αυτή που επιτρέπει στη χώρα μας να ορθοποδεί και να είναι ισχυρή. Και αυτό είναι το δίδαγμα που οι αγώνες της απελευθέρωσης πρέπει να δώσουν και στη νεότερη γενιά.

Γιατί, όταν οι Έλληνες διχάστηκαν, ο αγώνας κινδύνευσε. Όταν το “εγώ” ήρθε μπροστά από το “εμείς”, τότε κινδύνευσε με αποτυχία η προσπάθεια απελευθέρωσης της Ελλάδας. Αυτά τα διδάγματα ενστερνιζόμαστε και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς αντιμετωπίζουμε, ελπίζω, το τελευταίο κύμα της πανδημίας. Και, φυσικά, αντιμετωπίσαμε όλες τις προκλήσεις που δεχθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια, στο Αιγαίο. Με αυτήν την αισιοδοξία, σας εύχομαι χρόνια πολλά”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.