Δήμαρχος Χίου: “Μέχρι το τέλος της χρονιάς η εκταμίευση των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους Χαλκούσους για τα έτη 2017 μέχρι και 2020

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου Χίου κου Σταμάτη Καρμάντζη στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου» και στον Κώστα Κυδώνη ανέφερε τους λόγους για τους οποίους υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους ζημιωθέντες κατοίκους του Χαλκειού από την ΒΙΑΛ.

Όπως είπε ο κος Δήμαρχος, ανέλαβε να κάνει  μια εξυπηρέτηση προς τους Χαλκούσους  αναλαμβάνοντας την ευθύνη να μοιράσει τα χρήματα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πράγμα το οποίο ζήτησε αρχικά από τον κο Μηταράκη να μην κάνει, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας  αλλά τελικά πείστηκε να κάνει γιατί αν αναλάμβανε το Υπουργείο, τα χρήματα δεν θα μοιράζονταν ούτε σε πέντε χρόνια.

«Όντως τα χρήματα, όπως δήλωσε και ο κος Μηταράκης βρίσκονται στο Δήμο εδώ και αρκετό καιρό , όμως υπήρξαν κάποια λάθη στο ΦΕΚ και στις εγκυκλίους που έπρεπε να διορθωθούν και να τροποποιηθούν. Κανείς υπάλληλος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αν δεν είναι τα πράγματα όπως πρέπει .Κανείς  δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον καταλογισμό ευθυνών και μάλιστα όταν είναι οικογενειάρχης.

Αυτές οι αλλαγές πήραν χρόνο, έπρεπε να αλλάξει το ΦΕΚ και τελικά μέσα από απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες να φθάσουμε στο σημείο να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουν οι πληρωμές τις προσεχείς ημέρες.»

Τέλος, απ΄ ότι δήλωσε ο κος Κάρμαντζης, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στην εκταμίευση όλου του ποσού των αποζημιώσεων για τα έτη 2017 μέχρι και το 2020, μέχρι το τέλος της  χρονιάς , αν όλα πάνε καλά .

Για τις αντιδράσεις κάποιων εκ των δικαιούχων των αποζημιώσεων, τις αποδίδει στην αντιπολιτευτική τακτική κάποιων που αντιτίθενται στο έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.