Επιστολή του Δημάρχου Χίου Στ. Κάρμαντζη για την Ιατρική Στελέχωση του Οίκου Ναύτου Χίου

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη με θέμα την επάνδρωση του Οίκου Ναύτου Χίου με γενικό ιατρό.

 Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

 «Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας παρουσιάσω ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που εδώ και χρόνια απασχολεί τους ναυτικούς του ακριτικού μας νησιού. Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ναυτικών που με επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο τομέας των ιατρικών υπηρεσιών και ειδικότερα η επάνδρωση του Οίκου Ναύτου Χίου με γενικό ιατρό, ταλανίζει ολόκληρο το ναυτικό κλάδο και δημιουργεί ένα τεράστιο κενό περίθαλψης.

Οπωσδήποτε, είναι εύλογη η μεγάλη σημασία του εν λόγω αιτήματος, καθώς επίσης και η ευθύνη της Πολιτείας για τις ακριτικές μας περιοχές, η οποία πρέπει να αντανακλάται σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ζωής στα νησιά μας.

Σε αυτήν τη βάση και με δεδομένο ότι προκρίνουμε το θέμα ως ύψιστης σημασίας για τον τόπο μας, σας προτείνουμε, εάν δεν υπάρχει εκ μέρους σας η δυνατότητα να ικανοποιηθεί το εν λόγω αίτημα της ιατρικής στελέχωσης του Οίκου Ναύτου, να επιτραπεί από τη νομοθεσία στο Δήμο Χίου να συνάψει σύμβαση με ιατρό και να καλύψει με δική του δαπάνη την αμοιβή του.

Με αυτές τις σκέψεις, Κύριε Υπουργέ, ενώνω τη φωνή μου με τους συμπατριώτες ναυτικούς και αναμένω την απάντησή σας.».

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.