Δεμένα πλοία με ανέμους που ξεπερνούν τα 100 χλμ. την ώρα.

Απαγορευτικό απόπλου σε ισχύ είναι από χθες Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 17:30, από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ και ξεπερνούν την ταχύτητα των 100 χλμ. την ώρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η αλλαγές δρομολογίων.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει και σήμερα τη χώρα, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ να κάνει λόγο για χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα της νέας σύντομης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τον καιρό τις χώρας μας προκαλεί ανέμους επιπέδου θύελλας στο Νότιο Αιγαίο. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Φινοκαλιά  Λασιθίου κατέγραψε στις 08:40 το πρωί της Τρίτης 15/01/2019 μέση ταχύτητα ανέμου 91.7km/h δηλαδή ανέμους μέσης έντασης 10 μποφόρ. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή και το υψος των βροχοπτώσεων (με αποχρώσεις του πράσινου και μπλε), με κόκκινες κουκκίδες τα κεραυνικά πλήγματα και οι ισχυρότερες ριπές ανέμου (km/h) που καταγράφηκαν στη χώρα μας την Τρίτη 15/01.

Οι εντάσεις των ανέμων στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Για σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού Αττικής, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Παράλληλα ο μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου meteo στην Ανάφη κατέγραψε στις 09:03 βαρομετρική πίεση 986.7 hPa μια από τις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων ετών στη χώρα μας. 

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι 8 μεγάλυτερες τιμές βροχής έως τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.