Δημοπρατείται η μελέτη παρεμβάσεων στον δρόμο Μερσινίδι – Μιλιγκά

 

Υπογράφτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την μελέτη των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην περιοχή Μιλιγκά του βορειοανατολικού οδικού δικτύου της Χίου από τον Περιφερειάρχη κο Κ.Μουτζούρη.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο κος Π. Μπουγδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Χίου τονίζοντας ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το πιο επικίνδυνο κομμάτι του οδικού δικτύου της Χίου, το οποίο στο παρελθόν έχει δημιουργήσει πάμπολλα προβλήματα ασφαλείας με πτώσεις βράχων, υποχώρησης των εδαφών, ολισθηρότητας κτλ.

Ο διαγωνισμός είναι Πανευρωπαϊκός, οι προσφορές θα ανοιχτούν στις 30 Ιουνίου και έτσι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτό το πρόβλημα.

(Σημείωση Συντ.) Ίσως εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι ο δρόμος αυτός ανοίχτηκε και διαμορφώθηκε κατά τις δεκαετίες 1920 και 1930 ενώ πριν από αυτόν η συγκοινωνία με τα Καρδάμυλα και την ΒΑ Χίο γίνονταν ακτοπλοϊκώς. Το 1912 για παράδειγμα οι Τούρκοι αιχμάλωτοι κατά την Απελευθέρωση κατέβηκαν από τα Καρδάμυλα στην Χίο με πλοίο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.