Δημόσιο ΙΕΚ Χίου – Πέντε νέες ειδικότητες και οι προθεσμίες αιτήσεων

 

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Χίου του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τον Οκτώβρη του 2023 θα λειτουργήσουν συνολικά 10 ειδικότητες: οι 5 Νέες ειδικότητες 1ου έτους και οι 5 ειδικότητες που συνεχίζουν στο 2ο έτος. Αναλυτικά παραθέτουμε τα εξής:

  • ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΧΙΟΥ ΤΟΥ 1ου ΕΤΟΥΣ (ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑΣ)

Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά ξεκινούν οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης στις νέες ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, οποιοσδήποτε κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου ενδιαφέρεται να εγγραφεί σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., θα πρέπει να υποβάλει απαραιτήτως ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων:

https://diek.it.minedu.gov.gr/

από τη Δευτέρα 31-07-2023 μέχρι την Τετάρτη 06-09-2023 στις 15:00.

Μόλις ανακοινωθούν οι πίνακες των επιτυχόντων, οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη σελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και από το site του Δ.ΙΕΚ Χίου.

Οι (5) νέες ειδικότητες που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβρη του 2023 στο Δ.ΙΕΚ Χίου είναι οι εξής:

  1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ).
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (πρώην “Στέλεχος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”), (με εξειδίκευση σε όλους τους τομείς των χώρων του ξενοδοχείου και της εστίασης).
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, (απασχόληση ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό του studio, σε τομείς υγείας, ομορφιάς και ευεξίας κ.λ.π.)
  4. ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (πρώην “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων”), (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, συμβάσεις Δήμων, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λ.π).
  5. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, απασχόληση σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λ.π).

  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΧΙΟΥ 2ου ΕΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ):

Απόφοιτοι ΕΠΑΛ συναφών ειδικοτήτων μπορούν να κάνουν εγγραφή στο Δ.ΙΕΚ Χίου από 1 έως και 15 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ειδικότητες Γ΄ εξαμήνου (που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους τον Οκτώβριο του 2023):

  1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. (Ηλεκτρολογική ειδικότητα με εξειδίκευση στην ενέργεια, στα φωτοβολταϊκά συστήματα, στις ανεμογεννήτριες, κ.λ.π)
  1. Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, ενασχόληση σε όλους τους τομείς της υγείας, σε νοσοκομεία, μικροβιολογικά εργαστήρια κ.λ.π)
  2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, συμβάσεις Δήμων, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λ.π).
  3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα, Web Design, Developement, Video Games) (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, σε κάθε είδους εταιρεία πληροφορικής, κινητής τηλεφωνίας, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα)
  4. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Ναυτιλιακού Τομέα, σε τελωνεία, εταιρείες Logistics κ.λ.π)

Για περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες μπορείτε να ενημερωθείτε από στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Χίου: (https://iek-chiou.chi.sch.gr/) και από τη σελίδα του Facebook: ΔΙΕΚ ΧΙΟΥ

Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Χίου (Δ.ΙΕΚ ΧΙΟΥ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού:

  1. Προσφέρει Ποιοτική και Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση.
  2. ΔΕΝ έχει όριο ηλικίας.
  3. Δίνει τη δυνατότητα απευθείας Εισαγωγής των πιστοποιημένων αποφοίτων του στα Πανεπιστήμια σε σχολές συναφούς ειδικότητας, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.
  4. Προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση.
  5. Προσφέρει Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση (μέσω εγκεκριμένων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ).
  6. Προσφέρει Στεγαστικό Επίδομα (υπό όρους).
  7. Διαρκεί συνολικά 5 εξάμηνα (4 εξάμηνα φοίτησης + 1 εξάμηνο Πρακτικής0.
  8. Δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης σπουδών σε 1 μόνο έτος για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
  9. Δίνει τη δυνατότητα Δωρεάν επιμόρφωσης στο εξωτερικό μέσω Προγραμμάτων Erasmus+.
  10. Δίνει Αναβολή στράτευσης.
  11. Προσφέρει Έκπτωση στα μέσα μεταφοράς.
  12. Οδηγεί σε δίπλωμα πιστοποίησης επιπέδου 5, αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη.
  13. Προσφέρει Προνόμια σπουδαστή

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Χίου

Ευελίνα Αθανασοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.