Διαδικτυακές συζητήσεις με τις τοπικές κοινότητες από τη ΣυμμαΧία Αξιών

Η ΣυμμαΧία Αξιών συνεχίζει την επικοινωνία με μια σειρά διαδικτυακών συνεδριάσεων με όλα τα Τοπικά Συμβούλια της Χίου.

Έτσι στις  3  Ιανουαρίου το απόγευμα  διεξήχθη μεταξύ όλων των Τοπικών  Συμβουλίων της Β.Α Χίου Δ.Ε. Καρδαμύλων  και στελεχών της ΣυμμαΧίας αλλά και με τη συμμετοχή των πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών σωματείων και πρώην και νυν αιρετών  μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από όλα τα σοβαρα ζητήματα της περιοχής.

Μεταξύ πολλών θεμάτων συζητήθηκε  το μείζον πρόβλημα της ερημοποίησης ολης της Β.Α. Χίου , η αποδυνάμωση των Τοπικων Κοινοτήτων , προβλήματα συγκοινωνιών, τα αντιπλημμυρικά έργα , η αναγκη μεταστεγασης  του παιδικου σταθμου, το αποχετευτικο των Ανω Καρδαμύλων η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών σε περιοχες μαλιστα ιδιαιτερου φυσικού κάλλους , τα κτιριακα  προβληματα  των Σχολείων , η ανάγκη επανακαθορισμού των ορίων  του αιγιαλού, οι σημαντικες καθυστερησεις για τη δημιουργία του  Κλειστου  Γυμναστηριου στα Καρδάμυλα, το σοβαροτατο θεμα της μη απόδοσης  της  πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες , η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για το κλαδεμα των πευκων σε δασικες και δημοτικες εκτασεις απο οπου διερχεται το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ, για την προστασια απο πυρκαγιες περιξ των οικισμών  και φυσικά το φλέγον ζήτημα των ημερών για την απόπειρα  χωροθέτησης της νέας δομής φιλοξενιας μεταναστων στο Θόλος αλλά και πολλά πολλά άλλα ακόμη που θα ιεραρχήσουμε τις επόμενες μέρες  και υποσχόμαστε οτι άλλα μεν  θα τα εισαγουμε ως θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα πιέζουμε προς την κατευθυνση της επίλυσης τους και άλλα θα τα λύσουμε σε συνεργασία με τις Τοπικές κοινότητες   .

Κοινές  διαπιστώσεις  ηταν οτι αν δεν ξεκινήσει άμεσα ενα σοβαρο πρόγραμμα ενίσχυσης της περιοχής  σε 20 χρόνια τα χωρια θα έχουν πλήρως εγκαταλειφθεί καθως επίσης  οτι χωρις τις εθελοντικές ομάδες των χωριών η κατάσταση απο αισθητικης και λειτουργικής άποψης θα ήταν αφόρητη.

Θα ακολουθήσουν επαφές και διαδικτυακές συναντήσεις με ολες τις κοινότητες της Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.