Δολοφονική επίθεση σε βάρος γνωστού συγγραφέα στις ΗΠΑ, διασωληνωμένο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι ξεκινούσε την ομιλία του σε εκδήλωση όταν ένας νεαρός όρμησε στη σκηνή και τον μαχαίρωσε.

Σκηνές πανικού επικράτησαν σε εκδήλωση του Ιδρύματος Τσοτόκουα και την ώρα της ομιλίας του συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων», Σαλμάν Ρούσντι, όταν ένας νεαρός όρμησε στη σκηνή και τον μαχαίρωσε.

Τον δράση ακινητοποίησαν παρευρισκόμενοι, οι οποίοι τον παρέδωσαν στην Αστυνομία. Ο 75χρονος συγγραφέας παραμένει διασωλημένος, ενώ κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι. Παρά το γεγονός πως το κίνητρο του δράστη δεν είναι ακόμα γνωστό, αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι» που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο καθώς θεωρήθηκε πως είχε «βλάσφημο περιεχόμενο».

 

Ο Σαλμάν Ρούσντι διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Παραμένει διασωληνωμένος, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ, ανέφερε ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, ο Άντριου Γουάιλι.

«Τα νέα δεν είναι καλά. Ο Σαλμάν μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι· τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν· και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά», ανέφερε ο κ. Γουάιλι σε γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το βιβλίο «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, αφού θεωρήθηκε ότι είχε «βλάσφημο» περιεχόμενο. Λίγους μήνες αργότερα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρούσντι.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.