Δωρεά βραβευμένων βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στη δανειστική βιβλιοθήκη Δημοτικών Σχολείων

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, πιστεύοντας στη δύναμη της εκπαίδευσης και κινούμενο στα πλαίσια της κοινωνικής του ευαισθησίας για την επιμόρφωση των νέων μας, προχώρησε στη δωρεά μιας σειράς βραβευμένων βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης Δημοτικών Σχολείων του Νησιού μας.

Η διανομή του λογοτεχνικού υλικού στην μαθητική κοινότητα των Καρδαμύλων, της Βολισσού, του Αγ. Γεωργίου Συκούση, της Καλαμωτής και των Ψαρών, έχει ως σκοπό να συντελέσει στην αφύπνιση της δημιουργικής γραφής και φιλομάθειας των μαθητών, καθώς και στην αναβάθμιση του μορφωτικού τους επιπέδου και ορθής εκφραστικότητας του λόγου.

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», έχοντας συμβάλλει και στο παρελθόν με τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δράσεις, θα συνεχίσει να προωθεί την μάθηση και να προσφέρει κίνητρα στους μαθητές για εμβάθυνση των γνώσεών τους, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι ο πλούσιος κόσμος της λογοτεχνίας ριζώνει στο νου από την παιδική ηλικία και διαμορφώνει συνειδήσεις.

Η δράση αυτή εκτιμήθηκε δεόντως από τους Διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι με μεγάλη χαρά παρέλαβαν τα προσφερόμενα βιβλία, ευχαριστώντας το Ίδρυμα για την προώθηση του λογοτεχνικού πνεύματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.