Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ : “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Λ.Ο.Ε.Ν”

 

Το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων φέρνει, αιφνιδιαστικά στην βουλή, σχέδιο νόμου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση».

Στο άρθρο 2, αναφέρεται ότι «ο ειδικός λογαριασμός οικογενειακών επιδομάτων ναυτικών (Ε.Λ.Ο.Ε.Ν) εντάσσεται στο ναυτικό απομαχικό ταμείο (ΝΑΤ) επίσης «ο Ε.Λ.Ο.Ε.Ν καταργείται και το Ν.Α.Τ. καθίσταται οιονεί καθολικός διάδοχος αυτού».

Στην παράγραφο 2, αναφέρεται ότι «το σύνολο του ενεργητικού και του παθητικού, που προέρχεται από το Ε.Λ.Ο.Ε.Ν (πόροι, ακίνητη περιουσία κ.α.) περιέρχονται στο ΝΑΤ».

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε προσπαθώντας να φέρει την τροπολογία στην βουλή και σήμερα να την ψηφίσει. Είναι γνωστή η τακτική τους αυτή για την αφαίμαξη της περιουσίας των ναυτεργατών καθώς και κάθε δικαιώματος μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά στα «μουλωχτά» ερήμην των Ναυτεργατών και των οργανώσεών τους επιχειρεί αυτή την φορά την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) υπονομεύοντας έναν θεσμό τον οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι με τον μόχθο και τις εισφορές τους και ο οποίος αποτέλεσε ένα εμβληματικό εργαλείο για την στήριξη των οικογενειών και των παιδιών των Ναυτεργατών επί μια 40ετία!!!

Πρόκειται για μια άθλια και θρασύτατη επιλογή που αναδεικνύει το αντιδημοκρατικό κυβερνητικό δόγμα του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»!!

Τον θεσμό και την αυτοτέλεια του ΕΛΟΕΝ οι Ναυτεργάτες δεν τα παζαρεύουν με καμία κυβέρνηση και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να εμποδίσουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτήν την κατάπτυστη κυβερνητική επιλογή!

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης και αποτελεί συνέχεια της αρπαγής της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και των υπόλοιπων ταμείων μας για να αξιοποιηθούν προς όφελος των αρπακτικών και επενδυτών του ιδιωτικού τομέα!!

Είναι συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής (Σαμαράς – Βενιζέλος) που μέσα σε μια μέρα άρπαξαν αυθαίρετα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΛΟΕΝ το 2011.

Η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καταγγέλλει την προσπάθεια τις κυβέρνησης να συγχωνεύσουν το Ε.Λ.Ο.Ε.Ν που χορηγεί τα οικογενειακά επιδόματα μας.

Γνωρίζοντας τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρονιά στον ασφαλιστικό μας φορέα που έχουν οδηγήσει στη λεηλασία της περιουσίας του ΝΑΤ, των Ταμείων Προνοίας Κατωτέρων Πληρωμάτων και Αξιωματικών (ΤΠΚΠΕΝ, ΤΠΑΕΝ), την απαξίωση των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα και του ναυτικού νοσοκομείου στα Μελίσσια και γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ του ΝΑΤ με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο να διορίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έχει ανέκαθεν το ρόλο του εντολοδόχου των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Την καλύτερη λειτουργία του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν, και των υπολοίπων ταμείων την ορίζουν οι ναυτεργάτες και τα σωματεία τους.

Τελικά μετά από την δυναμική αντίδραση των Ναυτεργατικών σωματείων, ο Υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε στην άμεση απόσυρση του άρθρου τροπολογίας στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τον e-ΕΦΚΑ, το οποίο αφορά την ένταξη στο Ν.Α.Τ. του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.), που έχει ως αντικείμενο τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων στους Έλληνες ναυτικούς, που είναι ασφαλισμένοι στο Ν.Α.Τ.

Με τη δυναμική αντίδραση, τη μεγάλη συσπείρωση των Ναυτεργατικών Σωματείων, την άμεση κινητοποίηση των Ναυτεργατών, μια ακόμη αντεργατική κρατική παρέμβαση δεν απέδωσε τα προσχεδιαζόμενα.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει διάλογος με τις οργανώσεις των ναυτικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Με Συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς                                                                                                             Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.