Ο Σοϊλού παραδέχεται ανοιχτά ότι η Τουρκία έστειλε τζιχαντιστές του ISIS στη Δύση

© Παρέχεται από: capital.gr
 

Η Τουρκία παραδέχτηκε ανοιχτά την Τετάρτη ότι έστειλε “χιλιάδες” τρομοκράτες του ISIS στη Δύση.

“Έχουμε στείλει χιλιάδες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (ISIS) στη Δύση επειδή τα μετέφεραν σε ζώνες συγκρούσεων”, είπε ο Σοϊλού. “Είναι εταίροι στη διακίνηση ναρκωτικών, μεταναστών και λαθρεμπορίου πετρελαίου”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ομιλία του.

Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι η Δύση δημιούργησε – και συνεχίζει να χρηματοδοτεί – το ISIS και τους Κούρδους, ταυτίζοντας τις δύο οργανώσεις για πολιτκούς λόγους.

“Το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) και το Daesh δεν είναι εχθροί μεταξύ τους”, είπε ο Σοϊλού. ” Και τα δύο είναι μικρά παιδιά της Δύσης”.

Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι η Τουρκία “έχει να αντιμετωπίσει μοχθηρά μυαλά”, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη βοηθά τους τρομοκράτες. “Λαμβάνουν υποστήριξη από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες”.

Ο Σοϊλού έχει ιστορία σε εμπρηστικά σχόλια, αλλά αυτά ξεπερνούν τα συνηθισμένα, τουλάχιστον απέναντι στη Δύση.

“Το κάνουν αυτό μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών”, είπε ο Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι η Δύση υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω της δικής της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού εθνικής ασφάλειας. “Μοιράζονται τα χρήματα, τα χρησιμοποιούν για να συνεχίσουν τις τρομοκρατικές τους ενέργειες και να διατηρήσουν τον παράνομο τρόπο ζωής”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της σχέσης με το Ισλαμικό Κράτος στη Δύση ή στην Ευρώπη. Πριν από 2,5  χρόνια χαρακτηριστικότατο δημοσίευμα του κρατικού TRT της Τουρκίας κατηγορούσε την Ελλάδα ότι εκπαιδεύει Κούρδους τρομοκράτες στο Λαύριο από το 1984!

Λίγους μήνες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε παρόμοια δήλωση, κατηγόρησε την Ελλάδα για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK και ότι έχουν εκπαιδευτεί τρομοκράτες της οργάνωσης αυτής και έχουν κάνει επιθέσεις στην Τουρκία.

Πηγή: capital.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.