ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & Συνεργαζόμενοι: Εγκρίθηκαν τα 10 από τα 11 υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου

Με την Αρ. Πρωτ.: 134161/Y2 της 30-08-2019 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη με τίτλο ‘’Έγκριση, κατ΄ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2019-2020, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.’’ εγκρίθηκαν τα 10 από τα 11 υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου. Δεν εγκρίθηκε μόνο ο Τομέας Οικονομίας της Β’ Τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, στον οποίο έχει εγγραφεί μόλις μία μαθήτρια.

Σήμερα Δευτέρα 02-09-2019, ημέρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς θα βρει τα ΕΠΑΛ του αστικού ιστού της Χίου (1ο ΕΠΑΛ Χίου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου και 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου) σε κανονικότητα. Δεν θα ξαναζήσουμε ως εκπαιδευτικοί τους τις καταλήψεις και την αβεβαιότητα για την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ του νησιού μας, κάτι που γινόταν κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προθύμων. Αυτό είναι ένα πρώτο απτό δείγμα της διαφορετικότητας ως προς την ευαισθησία για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων των νησιών μας (Χίος, Οινούσσες και Ψαρά) από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Ελπίζουμε ν’ ακολουθήσουν κι άλλα στο εγγύς μέλλον.

Ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & Συνεργαζόμενοι είμαστε η μόνη συνδικαλιστική παράταξη, που με ανάκοινωσή της την 8η Αυγούστου 2019 απαίτησε την έγκριση όλων ανεξαιρέτως των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ της Χίου https://www.dictyo.gr/index.php/categories/item/60657-dake-kathigiton-defterovathmias-ekpaidefsis-nomou-xiou-synergazomenoi-pros-egkrisi-oligomeli-tmimata-ton-epal-tis-xiou-gia-to-sxoliko-etos-2019-2020. Το ίδιο ζητάμε και τώρα για το μη εγκεκριμένο ακόμα τμήμα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της νέου σχολικού έτους, ευχόμαστε σ’ όλους ανεξαιρέτως του συναδέλφους και στους μαθητές-τριες μας καλή σχολική χρονιά να έχουν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.