Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας η λειτουργία του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας της Β’ Τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας η λειτουργία του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας της Β’ Τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, όπως είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη υπέγραψε την Παρασκευή τη σχετική απόφαση που έδωσε το «πράσινο φως» για την πλήρη λειτουργία του ΕΠΑΛ, αποδεικνύοντας τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη των σχολικών δομών στο νησί μας.
Σημειώνεται ότι ουδέποτε διακινδυνεύτηκε η ύπαρξη του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, ούτε τέθηκε θέμα κατάργησης κάποιου τομέα ή ειδικότητας που διαθέτει. Εξάλλου, ήδη λειτουργούν κανονικά το τμήμα γενικής παιδείας Α ‘ Λυκείου και ο τομέας ναυτιλιακών μαθημάτων στη Β’ Λυκείου, ενώ στη Γ’ Λυκείου λειτουργούν οι ειδικότητες «Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» (Οικονομίας) και «πλοιάρχου εμπορικού ναυτικού».

Το μόνο τμήμα, του οποίου η λειτουργία ακόμα δεν είχε εγκριθεί για τη φετινή σχολική χρονιά,  ήταν αυτό του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Β’ τάξης, όπου αρχικά είχε εγγραφεί μόνο μια μαθήτρια. Συγκεκριμένα,  επειδή το καλό των μαθητών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, επικράτησε η άποψη ότι για τη μοναδική αυτή μαθήτρια θα ήταν παιδαγωγικά καλύτερο να φοιτήσει σε άλλο τμήμα οικονομικών στο ΕΠΑΛ Βροντάδου, που βρίσκεται σε ίση απόσταση από την οικία της και στο οποίο υπήρχε επαρκής αριθμός συμμαθητών.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μετεγγραφή στο τμήμα και δεύτερου μαθητή που αυτή τη στιγμή φοιτά στο ΓΕΛ Καρδαμύλων, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου απέστειλε νέο αίτημα προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου ζητώντας τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Η εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ήταν θετική και έγινε άμεσα αποδεκτή από το υπουργείο Παιδείας που ενέκρινε τη λειτουργία του τμήματος με δύο, πλέον, μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης είχε επικοινωνήσει με την υφυπουργό Παιδείας και είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι το αρμόδιο υπουργείο θα συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα και θα εγκρίνει τη λειτουργία του συγκεκριμένου ολιγομελούς τμήματος.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πέρυσι – επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή- στις αρχές Σεπτεμβρίου εκκρεμούσε η λειτουργία 15 τμημάτων, μεταξύ των οποίων και ο επίμαχος τομέας Οικονομίας Β’ τάξης στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο εκκρεμούσε η λειτουργία τριών ολιγομελών τμημάτων, τα οποία λειτούργησαν πολύ αργότερα με μετεγγραφές και εκπρόθεσμες εγγραφές. Φέτος, δεν υπάρχει ούτε μια εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά τα ολιγομελή τμήματα κι αυτό τα λέει όλα.

Στόχος της κυβέρνησή μας είναι να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης όσον αφορά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.