ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ 16/6/2021

 

 

Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο μαζικά.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει όλες και όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους – νες του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που συμμετείχαν μαζί με τα σωματεία τους στην πανεργατική, πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Χίου στις10/6 στην πλατεία Βουνακίου.

Έδωσαν ηχηρή απάντηση ενάντια στη κυβέρνηση και το εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που κτυπάει τις πλέον εμβληματικές και αιματοβαμμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτές του 8ωρου, 5ημερης εργασίας, Κυριακάτικης αργίας, το δικαίωμα στην απεργία. Συγχρόνως έστειλαν μήνυμα σε παλαιούς και “νυν” ανανήψαντες “σωτήρες” και διάφορα δεκανίκια τους, ότι και μνήμη έχουν και πείρα πλούσια έχουν αποκτήσει και δεν διχάζονται ούτε “στοιχίζονται” πίσω από αυταπάτες κυβερνητικής εναλλαγής, όπως επιθυμούσαν κάποιοι να μετατρέψουν τη συγκέντρωση.

Ξέρουμε ότι η δύναμή μας είναι μέσα στα σωματεία μας και όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για να υπερασπίσουμε την τάξη μας, για δουλειά με δικαιώματα και τη ζωή που μας αξίζει.

Η κυβέρνηση απ’ ό,τι φαίνεται φέρνει το ν/σχ – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6! Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6. Καλούμε άμεσα:

  • Την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για νέα 24ωρη απεργία για τις 16/6 , για να πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα και πάλι από απεργούς .
  • Τα α/μια σωματεία της δύναμής μας να καλέσουν στην ίδια κατεύθυνση την ΑΔΕΔΥ και να προετοιμάσουν την απεργία.
  • Το Εργατικό Κέντρο Χίου να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση και να ζητήσει νέα γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                     Σοφία Γατανά

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.