Ειδική μέριμνα ζητά ο Κ. Ζωάνος για τον εμβολιασμό των κάτοικων της Αμανής

 

Επιστολή έστειλε ο αντιδήμαρχος Αμανής, Κυριάκος Ζωάνος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παντελή Βρουλή, την οποία κοινοποίησε και στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Έλενα Κανταράκη, με την οποία ζητάει ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό των κατοίκων της Αμανής που όπως αναφέρει στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι, υπερήλικες, οι οποίοι αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό, καθίσταται αδύνατο να μετακινηθούν στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Ενότητα Αμανής, αποτελούμενη από 19 χωριά, κατοικείται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από υπερήλικες, ηλικιωμένους καθώς και από κλινήρεις ασθενείς. Τα άτομα αυτά έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, μιας και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 .

Όμως, η κατάσταση της υγείας τους, η αδυναμία μετακίνησης και χρήσης μεταφορικού μέσου αλλά και η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση για τη μετάβασή τους στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο αποτελούν αποτρεπτικοί παράγοντες στον εμβολιασμό τους.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για το ανωτέρω θέμα, καθώς αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.