Εκδήλωση για την διεθνή ημέρα κατά της βίας της γυναίκας

 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνεται εκδήλωση στις 24 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 πμ – 13:00 μ.μ. με θέμα την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Τη δράση συνδιοργανώνουν οι κάτωθι φορείς:

  • το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου,
  • το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο,
  • ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών του Δήμου Μυτιλήνης,
  • το Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης του ΚΕΘΙ,
  • το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα στελέχη των Δομών και των φορέων που θα συμμετάσχουν, μέσω ενημερωτικού και οπτικού υλικού. Στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής, με δημιουργίες γυναικών και παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα του Δήμου Μυτιλήνης. Τη δράση θα πλαισιώσουν με ζωντανή μουσική ο Πάνος Γαληνός και το συγκρότημα Rad.
Η 25 η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σηματοδοτεί την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία, η οποία διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.