«Εκδόθηκε η προκήρυξη για τα τμήματα μετεκπαίδευσης για εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό.»

 

Το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα στην έκδοση και δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού.

Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, υπάρχει φέτος μια σημαντική καινοτομία στα τμήματα μετεκπαίδευσης: η αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου και θα διαρκέσει από τις 7.1.2021 έως τις 15.1.2021.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A3%CE%9C%CE%94465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%93%CE%9C%CE%A0

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.