Κορονοϊός – Νέα μέτρα: «Nαι» στο ψάρεμα

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με ΔΙα/Γ.Π.οικ.83418 – ΦΕΚ 5726/Β΄/24-12-2020, προβλέπονται οι όροι και τα μέτρα για την άσκηση αλιείας,  τα οποία  ισχύουν για το χρονικό διάστημα από  24 Δεκεμβρίου 2020 έως  και την 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • H εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας περιφερειακής ενότητας.

Επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι και δυο (02) ατόμων αλιέων για λόγους ασφάλειας.

Εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π.οικ.80518-ΦΕΚ 5509/Β΄/15-12-2020 προβλέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την  μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 και ως εκ τούτου  απαγορεύεται εντός της ελληνικής επικράτειας ο απόπλους και κατάπλους κάθε ερασιτεχνικού σκάφους , των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας.

Κατόπιν των ως άνω εκτεθέντων και προς αποφυγή παρερμηνείας σας γνωρίζουμε ότι επιτρέπεται η  αλιεία μόνο από ξηράς  καθώς επίσης  και η υποβρύχια αλιεία χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε σκάφους. Εξαίρεση αποτελεί η άσκηση αλιείας με επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία μας βρίσκεται στη διάθεση του πολίτη για την παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω πληροφορίας-διευκρίνισης .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.