«Εκμέκ με τσουρέκι και τριαντάφυλλο» από τον Σύλλογο «Η Μυρωδάτη Χίος», στον Άη-Γιώργη Συκούση

 

 

Γεύσεις και αρώματα τριαντάφυλλου πλημμύρισαν τον Άη Γιώργη Συκούση της Χίου, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Την «τριανταφυλλένια» εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Διατήρησης και Προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Χίου «Η Μυρωδάτη Χίος», συνδυάζοντας Γαστρονομία και Ιστορία.

Την εκδήλωση καλωσόρισαν με χαιρετισμό ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Μυρωδάτη Χίος» κα Άννα Κλαδιά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Συκούση κ. Βασίλης. Ποδιάς και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου κα Αλεξάνδρα Ζενιώδη-Φλουρά, ενώ εντυπωσιακή ήταν τόσο η παρουσία μελών του Συλλόγου ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, όσο και οι τοπικοί μουσικοί που έπαιξαν παραδοσιακούς σκοπούς με τσαμπούνα και τουμπί.

Παρευρέθηκαν επίσης θεσμικοί εκπρόσωποι από το χώρο του Τουρισμού και του Πολιτισμού, κοινό με γαστρονομικά και περιηγητικά ενδιαφέροντα, όπως επίσης τοπικά και Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε.

«Εκμέκ με τσουρέκι και τριαντάφυλλο» -σε τριλογία αποτελούμενη από λικέρ, γλυκό και ωμά ροδοπέταλα-, ήταν η συνταγή που εκτελέστηκε από την pastry chef και μέλος του Συλλόγου «Η Μυρωδάτη Χίος» κα Κατερίνα Κακίτση, με τις συμβουλές της κας Άννας Καρυστιανού, μέλους του Δ.Σ. και Υπεύθυνης Γαστρονομίας, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της Αντιπροέδρου κας Ειρήνης Καρυστιανού, καθώς και μελών & φίλων του Συλλόγου. Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε το κοινό και προτάθηκε ως το απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα στην Χίο!!! Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, τα Souper Markets “ΧΑΡΑ” και το Αρτοποιείο Μάριου Τομάζου.

Η συλλογή των τριαντάφυλλων έγινε στον τριανταφυλλεώνα της οικογένειας Ν. Κύλη, όπου και φιλοξενήθηκε το αρχικό μέρος της εκδήλωσης.

Μετά την γευσιγνωσία και τα μυρωδάτα κεράσματα ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στην «πατημασιά» του Αλόγου του, από το μέλος του Συλλόγου κ. Δημήτρη Μιωτέρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία «Μπου», στην ομώνυμη ταβέρνα, με τοπικά εδέσματα προσφορά της οικογένειας Ν. Κύλη.

Ευχαριστίες θερμές οφείλονται στα τοπικά Μ.Μ.Ε., που αγκάλιασαν την εκδήλωση και ιδιαιτέρως στους δημοσιογράφους / bloggers γαστρονομίας και τουρισμού κ. Βασίλη Τσούνη και Κατερίνα Μαρινάκη, που ταξίδεψαν από την Αθήνα, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου «Η Μυρωδάτη Χίος», με αναλυτική αναφορά στο site τους livetotravelandtaste.com, που βάζει για μία ακόμη φορά την Χίο στον Γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις «Γαστρονομία και Ιστορία» έχουν ως στόχο την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών απ’ όλα τα χωριά της Χίου!!!

Φωτογραφία: ©livetotravelandtaste.com

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.