Ελλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με επτά νεκρούς

 

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Τροχαίο δυστύχημα με επτά νεκρούς σημειώθηκε στα πλευρικά διόδια του Ιάσμου, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 15 συνολικά άτομα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, προσέκρουσε στα πλευρικά διόδια της περιοχής και μετέπειτα στις μπάρες, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη εφτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και οχτώ να τραυματιστούν.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι πέντε νεκροί μεταφέρθηκαν στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής και οι δύο στο νοσοκομείο της Ξάνθης, ενώ το ίδιο έγινε και με τους τραυματίες. Οι νεκροί είναι έξι άνδρες και μία γυναίκα, αγνώστου υπηκοότητας, μέχρι στιγμής.

Ο Μολδαβός οδηγός του οχήματος, ήταν ο διακινητής που μετέφερε τους 14 παράτυπους μετανάστες και νοσηλεύεται τραυματισμένος. Όταν έφτασαν στο σημείο άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ιάσμου, το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου και το Τμήμα της Τροχαίας Κομοτηνής τρία άτομα ήταν ήδη εκτός αυτοκινήτου. Απεγκλώβισαν από το όχημα οκτώ, πέντε εξ αυτών χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται επτά μετανάστες, 4 από Πακιστάν, 2 από Νεπάλ και 1 από Αφγανιστάν -κάποιοι από αυτούς διαπιστώθηκε ότι νοσούσαν με κορονοϊό.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση έχει ως εξής:
“Σήμερα (19-11-2021) πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος κόμβου Ιάσμου), εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε προστατευτικές μπάρες και οικίσκο των πλευρικών διοδίων.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα επτά (7) από τους επιβάτες του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλα οκτώ (8) άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου (ο οποίος νοσηλεύεται) προωθούσε στην ενδοχώρα δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης“.

Ρεπορτάζ: Μ. Νικολάου – Β. Μαχαίρα

Πηγή: ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.