Ελληνοτουρκικά: ΚΑΙ ΑΝ “ΕΛΘΟΥΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ;” , του Αριστείδη Ζαννίκου, Εφέδρου Ταγματάρχη ΠΖ, πρώην Δημάρχου Ομηρούπολης

 

Προ ημερών, αμέσως μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκρινε σκόπιμο να απευθύνει (στα τουρκικά) το παρακάτω μήνυμα προς τον Τουρκικό Λαό:

  “ Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις”.

Προφανώς, δύο ήταν τα δεδομένα που υπαγόρευσαν τη σωστή αυτή Πρωθυπουργική κίνηση:

 Πρώτον, η συνεχής “πλύση εγκεφάλου” που, καθημερινά, κάνουν οι Τούρκοι πολιτικοί στους Τούρκους πολίτες ότι, εμείς οι Έλληνες, όχι μόνο τους εχθρευόμαστε, αλλά και εξοπλίζουμε τα νησιά μας δήθεν για να τους επιτεθούμε !!! Κάνουν να ξεχνούν τη Στρατιά του Αιγαίου, που ευρίσκεται έναντί μας.

   Δεύτερον, η πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία αποκαλύπτοντας ότι, έξι στους δέκα γείτονες, (ποσοστό 64%), θεωρεί τους Έλληνες φίλους και όχι εχθρούς!! Μόλις το 31,3% απάντησε ότι μας θεωρεί εχθρούς, ενώ το 4,7% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Αν η δημοσκόπηση είναι έγκυρη και όντως έτσι έχουν τα πράγματα, άξιο ερμηνείας αποτελεί το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας:

– Αποτελεί μήπως αυτό καρπό των, κατά καιρούς, προσπαθειών φωτισμένων Ελλήνων και Τούρκων διανοουμένων, πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών, να προωθήσουν σχέσεις καλής γειτονίας μέσω της Ελληνοτουρκικής φιλίας;

– Μήπως είναι το απόσταγμα σοβαρής και λογικής επεξεργασίας προβληματισμών και προβλέψεων εκείνων των Τούρκων πολιτών που μπορούν να αντιληφθούν ρεαλιστικά ότι, ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος, μόνο δεινά θα φέρει και στους δύο Λαούς με άγνωστον το νικητή;

Εν προκειμένω αξίζει να θυμηθούμε ένα σοβαρό περιστατικό που διαδραματίσθηκε στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στο χωριό Πέπλος του Έβρου. Ήταν 19 Δεκεμβρίου 1986. Η Ελληνοτουρκική κρίση βρισκόταν και τότε στο “κόκκινο”, δώδεκα χρόνια μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Τέσσερα νεαρά παιδιά, δύο Τουρκόπουλα και δύο Ελληνόπουλα, περιπολούσαν αντικρυστά στη συνοριακή γραμμή. Από παρανόηση και παρεξήγηση προθέσεων, ο ένας νεαρός Τούρκος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον δικό μας Ζήση Καραγώγο. Σε δευτερόλεπτα η συμπλοκή γενικεύθηκε. Τελικό αποτέλεσμα;

– Νεκρός ο Καραγώγος, νεκροί όμως και ένας νεαρός Τούρκος ανθυπολοχαγός, τέσσερις στρατιώτες του και άλλοι δέκα (πάλι Τούρκοι) τραυματίες!

Ανεξαρτήτως λοιπόν προθέσεων και διαθέσεων των Λαών, μία πολεμική σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή από νεανικό λάθος, από προβοκάτσια ή επειδή έτσι αποφάσισαν οι ηγέτες της γείτονος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εμείς μεν, ως αμυνόμενοι, θα αγωνισθούμε για την τιμή και την ελευθερία μας, για τις οικογένειες και το βιός μας.

    Εκείνοι όμως, οι “φίλοι” Τούρκοι, για τί θα αγωνισθούν; Ως επιτιθέμενοι (μιας και οι Τούρκοι ηγέτες απειλούν ότι “θα έλθουν ένα βράδυ”), τί θα επιδιώξουν;

– Να μας “ρίξουν στη θάλασσα” όπως απειλούν καθημερινά Ερντογάν και Ακάρ;

– Να ατιμάσουν τα Ελληνικά όσια και ιερά καθώς και τις οικογένειές μας;

– Να αρπάξουν το βιός μας καταλαμβάνοντας ξανά Ελληνικά εδάφη;

 Όσοι έτυχε να μάθουμε στο Στρατό τί σημαίνει “Ψυχολογικός Πόλεμος” (ψι-πι τον λέγαμε), μπορούμε να αντιληφθούμε ότι, το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, επιχειρεί να μας φοβίσει ως ακρίτες και να κλονίσει το ηθικό συνολικά του Ελληνικού Λαού με όσα εκστομίζει καθημερινά εναντίον της Πατρίδας μας και δη με τρόπο προκλητικό. Μας “πουλάνε τρέλα και τσαμπουκά” παραβλέποντας ότι, εδώ, στην Ελλάδα, “η τρέλα πάει σύννεφο” και ο “τσαμπουκάς περισσεύει”!!

Με “τρέλα” αποτινάξαμε τον Οθωμανικό ζυγό το 1821 και ακολούθως φτιάξαμε Κράτος. Με “τρέλα” απελευθερώθηκαν στεριανά Ελληνικά εδάφη και τα νησιά μας το 1912. Με “τρέλα” αποκρούσαμε τις σιδηρόφρακτες στρατιές του φασίστα Μουσολίνι στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας το 1940.

  Καιρός λοιπόν να αντιληφθούν οι έναντι “φίλοι και εχθροί ότι, από τις δικές μας, πατρογονικές εστίες, μοναχά νεκρούς μπορούν πια να μας βγάλουν, αφού όμως θα έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους χιλιάδες Τουρκόπουλα μέσα σε φέρετρα...

Βροντάδος 26-9-2022

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.