Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολειών των Οινουσσών από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου το έργο της «Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γυμνασίου, Λυκείου και Οικοτροφείου Οινουσσών» προϋπολογισμού 709 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) που υλοποιούνται για τα επτά μικρά νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφορά παρεμβάσεις για:

  • Τη θερμομόνωση του κελύφους.
  • Την αντικατάσταση των κουφωμάτων
  • Την τοποθέτηση λέβητα και αυτοματισμών.
  • Την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις υποστηρίζουμε τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειάς μας. Με το έργο αυτό γίνεται η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων των Οινουσσών, έργο που θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι σχολικές υποδομές, αλλά παράλληλα να μειωθεί και το κόστος λειτουργίας τους, με το συνεπαγόμενο όφελος στην προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.