Ενισχύονται και οικονομικά τα δημόσια σχολεία της ΔΕ του δήμου Χίου

 

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου, κος Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης, υπέγραψε εντολή μεταφοράς χρημάτων της 4ης τακτικής δόσης του 2020 υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση της δεκαπενταμελούς επιτροπής της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου. Σήμερα πλέον Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2021 τα αναλογούντα χρήματα βρίσκονται στους λογαριασμούς των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) του Δήμου Χίου όπως ελέγχθηκε.

Αναλυτικότερα:

Τα χρήματα τα οποία απεδέχθη η ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου ως 4η τακτική δόση ήταν 64.257,25€ από τα οποία 51.405,80€ έπρεπε να χορηγηθούν στα σχολεία και 12.851,45€ να κρατήσει η ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου. Όμως, παρακρατήθηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου 20.599,87€ για πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών μονάδων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020 με αποτέλεσμα η ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου να λάβει τελικά αντί 64.257,25€ το ποσό των 43.657,38€.  Παρόλη την μείωση και μετά από πρότασή του Προέδρου της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου την οποία απεδέχθησαν ομόφωνα όλα τα μέλη της επιτροπής τα χρήματα στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε) του Δήμου Χίου εδόθησαν στο ακέραιο, με βάση τον πίνακα τον οποίο καταρτίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου στα σχολεία της,  χωρίς καμία περικοπή για πετρέλαιο θέρμανσης, βάζοντας έτσι η επιτροπή την διαφορά από το αποθεματικό της. Να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό οι σχολικές μονάδες Δ.Ε του Δήμου Χίου ενισχύονται οικονομικά με ποσά εύρους από 873,07€ έως 3.509,7€.

Έτσι στους δύσκολους καιρούς που διανύομαι από πλευράς Δήμου Χίου, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την έναρξη των μαθημάτων από 1ης Φεβρουαρίου 2021 εκτός από την επίλυση του θέματος της πληρωμής του νερού, της επάρκειας σε πετρέλαιο θέρμανσης, της  χορήγησης των αντισηπτικών και μασκών που προγραμματίζεται, της χορτοκοπής, απολύμανσης και καθαρισμού αυλών που πραγματοποιείται, της επάρκειας καθαριστριών που υλοποιήθηκε  και προγραμματίζεται , της καθημερινής επίλυσης κτιριακών προβλημάτων, να έχουν και την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν κυρίως τα έξοδα αναλώσιμων και υλικών που απαιτούνται για την περίπτωση πρόληψης κατά του covid 19.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.