Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων από το Λιμεναρχείο Χίου

Κατόπιν αξιοποίησης δικτύου πληροφοριών στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, την 19/08/2019, εντός του περίφρακτου χώρου του οικείου λιμένα, διότι βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα (01) δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας ετέρου προσώπου, όπως επίσης και ένα (01) ελληνικό ταξιδιωτικό έγγραφο.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω μετείχε σε ιεραρχικά δομημένη εγκληματική ομάδα με άλλα άτομα, εκ των οποίων τρεις Ιρανοί υπήκοοι κι ένας Αλγερινός, οι οποίοι και αναζητούνται, με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων μεταξύ των οποίων και η από κοινού διευκόλυνση της εξόδου από την χώρα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εξόδου, καθώς στερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι ως άνω αλλοδαποί προμήθευαν τους πολίτες τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων και με ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία φέρονται να εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας έκδοσης τους, ωστόσο τα αναγραφόμενα σε αυτά στοιχεία δεν αντιστοιχούσαν στα στοιχεία των φερόμενων δικαιούχων. Σε άλλες περιπτώσεις δε, προμήθευαν τους υπηκόους τρίτων χωρών με γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία προμηθεύονταν έναντι αμοιβής από τους νόμιμους κατόχους τους ή αποτελούσαν προϊόντα κλοπής και στο σώμα των οποίων τοποθετούνταν φωτογραφία του νέου κατόχου. Επίσης, μεριμνούσαν και για την παροχή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Ειδικότερα, ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι είχε μεταβεί ακτοπλοϊκώς στο νησί της Χίου την 18/08/2019, με σκοπό να προμηθεύσει με πλαστά δελτία ταυτότητας οκτώ αλλοδαπούς υπηκόους που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και οι οποίοι κατελήφθησαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χίου την ίδια ημέρα εντός του περίφρακτου χώρου του Λιμένα Χίου.
Επισημαίνεται ότι, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε σε συνεργασία με συναρμόδιες Αρχές, προέκυψε ότι ο 43χρονος είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις με τις κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σύσταση και συμμορία, παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών υλών, παραβάσεις περί πλαστογραφίας πιστοποιητικών, σύσταση και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση του αρ. 87 του ν. 3386/2005 περί αλλοδαπών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.