“Πλημμύρισε” από χορευτές η προκυμαία της Χίου το βράδυ της Τετάρτης

Για 5η χρονιά  το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο νησί μας, στη Χίο μας, το νησί της Μαστίχας.

Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς “Χίοι Εν Χορώ” διοργανώνει με αγάπη και μεράκι κάθε χρόνο αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση.

Η γιορτή αυτή παρουσιάζει τις ομορφιές της Μυροβόλου Χίου και φέρνει κοντά στην παράδοση του Νησιού μας, τους συμμετέχοντες, μέσα από δράσεις και δρώμενα που έγιναν αποκλειστικά για αυτούς.

Στοχεύει στην τόνωση του τουριστικού στοιχείου, την διαιώνιση δρώμενων και εθίμων που τείνουν να εκλείψουν. Την συναναστροφή με το παραδοσιακό στοιχείο διάφορων περιοχών της Ελλάδος, καθώς και την επαφή και σύσφιξη των σχέσεων μας με τους συμμετέχοντες των περιοχών αυτών. Αλλά και την βοήθεια ευπαθών ομάδων που χρήζουν χείρα βοηθείας μέσα από την εθελοντική συνεισφορά του φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5ο Φεστιβάλ χορού στο νησί της μαστίχας θα δώσει μέρος των εσόδων του, για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση εκατοντάδων χορευτών στο λιμάνι της Χίου στήνοντας τον μεγαλύτερο συρτό του Αιγαίου την Τετάρτη το απόγευμα, στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας. Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τον αριθμό τους να φτάνει τις 340. Μια ανθρώπινη λοιπόν αλυσίδα με πάνω από 340 χορευτές αγκάλιασε χθες το λιμάνι της Χίου. Η οδός Λεωφόρος Αιγαίου γέμισε από χρώματα, χαμογελαστά πρόσωπα, χορό και παραδοσιακές ενδυμασίες.

 

Πηγή Φώτο & Βίντεο: chiosphotos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.