Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής στη Χίο

 

Ταυτοποιήθηκαν -3- άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε κατά το τελευταίο 7μηνο περίπου, σε βάρος ημεδαπής – κατοίκου Χίου.

 

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, τρία (3) άτομα (-2- ημεδαποί και αλλοδαπή), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η παθούσα, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να την πείσει, εξαπατώντας την, να καταθέσει τμηματικά σε -4- διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των -9.200- ευρώ.

 

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκουν, κατά περίπτωση, στους προαναφερόμενους δράστες, ενώ επικοινωνίες με την παθούσα πραγματοποιήθηκαν από τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

 

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.