Επίδομα θέρμανσης: Το κριτήριο για το τελικό ποσό – Ποιοι το χάνουν

 

Μεταξύ 100 με 800 ευρώ διαμορφώνεται για φέτος το επίδομα θέρμανσης, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ για τις περιοχές με πολύ κρύο. Επιπλέον διπλασιάζεται για όσους επιστρέψουν σε άλλο καύσιμο πέρα του φυσικού αερίου.

Αναλυτικά, τα ποσά επιδόματος κυμαίνονται:

– από 100 ως 800 ευρώ για τους κατοίκους στο 90% των περιοχών: πρέπει όμως να καταναλώσουν διπλάσια ποσότητα από το επίδομα. Αν δαπανήσουν λιγότερα, θα αποζημιωθούν για το 50% της δαπάνης (πχ επίδομα 70 αντί 100 ευρώ για αγορές 140 αντί 200 ευρώ)
– από 120-1.000 ευρώ (+20%) για κατοίκους σε ψυχρές περιοχές, με κατάταξη από 1 βαθμοημέρα και πάνω. Για παράδειγμα, Βυτίνα και Στεμνίτσα είναι πάνω από 1, ενώ άλλα ορεινά χωριά της Αρκαδίας (Λαγκάδια, Δημητσάνα) έχουν κάτω από 1.

– 200 – 1.600 ευρώ -δηλαδη διπλό επίδομα- για όσους επιλέξουν να αποφύγουν φέτος το φυσικό αέριο. Αυτό αφορά κυρίως περσινούς δικαιούχους που είχαν επιδοτηθεί για φυσικό αέριο αλλά φέτος θα κομίσουν τιμολόγια ή λογαριασμούς για άλλα μέσα θέρμανσης (πχ σόμπα κηροζίνης, υγραέριο, τηλεθέρμανση σε συγκεκριμένες περιοχές κλπ)

«Κλειδί» για το τελικό ποσό επιδόματος θα είναι οι «βαθμοημέρες» ψύχους της κάθε περιοχής ή οικισμού. Την απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συνοδεύει και σχετικό «ένθετο 70σέλιδο» με περίπου 15.000 Ταχυδρομικούς Κώδικες – τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα MyΘερμανση της ΑΑΔΕ, αλλά μέχρι 9 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβάλουν όλοι αιτήσεις συμμετοχής.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.