Επίθεση πειρατών σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων – Διασώθηκε από το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό

 

Σήμα κινδύνου έστειλε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC LUCIA, το οποίο δέχτηκε επίθεση από πειρατές και ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Douala στο Καμερούν.

Αφού έλαβαν το σήμα κινδύνου από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατευθυνθήκαν στο σημείο για να βοηθήσουν, αλλά πριν φτάσουν στο MSC LUCIA, το αντιτορπιλικό «VICE-ADMIRAL KULAKOV» απέστειλε ένα ελικόπτερο επανδρωμένο με ειδική ομάδα.

Το πλήρωμα του MSC LUCIA εν τω μεταξύ, συγκεντρώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Βλέποντας το ελικόπτερο να πλησιάζει, οι πειρατές εγκατέλειψαν το πλοίο και τράπηκαν σε φυγή. Το MSC LUCIA αφέθηκε ελεύθερο, σύμφωνα με δήλωση του Αρχηγείου του Ρωσικού Ναυτικού, αλλά δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες. Στις 26 Οκτωβρίου 0140 UTC, το MSC LUCIA βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Douala, συνοδευόμενο από ρώσικα πολεμικά πλοία.

Οι φωτογραφίες από το Ρωσικό ελικόπτερο δείχνουν την βάρκα το πειρατών να απομακρύνεται από το πλοίο.

Πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.