Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κων/νου Μουτζούρη στη Χίο

 

Tην  Χίο  επισκέφθηκε   από τις 08/04 έως και την Δευτέρα 12/04 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Κατά την άφιξή του ενημερώθηκε από τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες της νήσου σχετικά με τα ζητήματα που υπάρχουν ενώ συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο, ο Περιφερειάρχης οργάνωσε και συμμετείχε σε συναντήσεις κατά τις οποίες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα να παραθέσουν τις απόψεις τους για τον σχεδιασμό της Π.Ε Χίου και να συνδράμουν με τις παρεμβάσεις τους  καθοριστικά.

Για τον δρόμο Θόλος – Αίπος και στην παραλιακή στο Μερσινίδι πραγματοποίησε αυτοψία ως μηχανικός για να δει  την υπάρχουσα κατάσταση ενώ ακολούθως είχε συνάντηση στο κτίριο της ΠΕ Χίου με φορείς, εκπροσώπους των εμπλεκομένων χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας, Βροντάδου, Καρδαμύλων καθώς και πολιτών για τις αντιδράσεις που υπήρξαν  το τελευταίο διάστημα σχετικά με την δημιουργία του δρόμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10/4 ο κ. Μουτζούρης παραβρέθηκε στην πολυπληθή ανοιχτή συνέλευση στην Συκιάδα όπου και δώρισε απινιδωτή στο χωριό. Στην ομιλία του επανέλαβε  για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού την αταλάντευτη θέση της Περιφερειακής Αρχής..

Στις συναντήσεις του με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε Χίου ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στη Χίο, εικόνα που του μεταφέρθηκε και από το σύνολο των συναντήσεων του. Στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας τους εκτενώς.

Ο Περιφερειάρχης περιηγήθηκε στον μεσαιωνικό οικισμό της κεντρικής Χίου τον Ανάβατο, τον επονομαζόμενο Μυστρά του Αιγαίου όπου και εντυπωσιάστηκε, ενώ  επισκέφθηκε επίσης και το λαογραφικό μουσείο Καλλιμασιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.