Οκτώ ναυαγούς διέσωσε πλοίο Χιώτη Εφοπλιστή στη Μεσόγειο

 

Το πλοίο GasLog Warsaw του Πήτερ Λιβανού διέσωσε οκτώ ναυαγούς

Oκτώ ναυτικούς που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο έπλεε στην Μεσόγειο ακυβέρνητο διέσωσε το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς φυσικού αερίου, GasLog Warsaw της εταιρείας GasLog του Πήτερ Λιβανού.

Η επιχείρηση σωτηρίας έγινε λίγα μόλις λεπτά πριν βυθιστεί το σκάφος και βρεθούν και οι οκτώ στη θάλασσα.

Το πλήρωμα τους επιβίβασε στο GasLog Warsaw με ασφάλεια, του έδωσε νερό, φαγητό, ρουχισμό, και μία καμπίνα να ξεκουραστούν και συνέλθουν από το σοκ και να κάνουν το covid test.

Το πλοίο της GasLog παράκαμψε το δρομολόγιό του και αποβίβασε στην πιο κοντινή ακτή τους οκτώ ναυαγούς τους οποίους παρέλαβε η τοπική ακτοφυλακή.

Η εταιρεία συνεγχάρη τους ναυτικούς της για την πράξη αυτή ενώ ευχαρίστησε τη ναυλώτρια εταιρεία Chenerie Energy για τη συγκαταβατικότητάς της στην καθυστέρηση του ταξιδιού για τη διάσωση των ναυαγών.

Το GasLog Warsaw έχει ναυπηγηθεί το 2019 και μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο Πήτερ Λιβανός έχει ελληνικές ρίζες και όπως σχεδόν κάθε εφοπλιστής (που σέβεται τον εαυτό του) κατάγεται από νησί και συγκεκριμένα τη Χίο. Ο παππούς του ήταν ναυτικός και έφυγε για την Αμερική για να βρει την τύχη του. Εκεί, συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη, ερωτεύτηκε μία Αμερικανοϊταλίδα που έμελλε να γίνει γυναίκα του.

Ο πατέρας του Πήτερ, Γιώργος Π. Λιβανός, πήρε την απόφαση και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του τα Καρδάμυλα. Μπορεί το διαβατήριό του να ήταν αμερικάνικο ωστόσο είχε ελληνική ταυτότητα αφού ήταν γραμμένος στο Μητρώο της Χίου.
Ο παππούς του Πήτερ Λιβανού μπορεί να πέρασε δυσκολίες στη θάλασσα ωστόσο δεν «έφυγε» εξαιτίας της. Μάλιστα είχε καταφέρει μια φορά να επιζήσει παρόλο που το πλοίο στο οποίο ήταν πλοίαρχος είχε τορπιλιστεί από γερμανικά υποβρύχια και είχε βυθιστεί. Τελικά έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.