Επί τάπητος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

Το θέμα έρχεται και επανέρχεται: Θα επεκταθεί ή όχι η υποχρεωτικός εμβολισμός; Και αν ναι, σε ποιές επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες;

Μέχρι στιγμή, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός μόνον σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις Δημόσιες δομές υγείας (ανάμεσα στις οποίες και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία), ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί βγαίνουν σε αναστολή.

Όμως η κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων και των θανάτων από την Covid-19 στην Ελλάδα – χθες Τρίτη, 9/11/2021, ανακοινώθηκε το αρνητικό ρεκόρ των 8.613 νέων ημερήσιων κρουσμάτων – επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες πληθυσμού, αφού το πολυπόθητο ποσοστό για την επίτευξη της λεγόμενης «ανοσίας της αγέλης» δεν έχει επιτευχθεί.

Εν μέσω αυτής της συζήτησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η στήλη «Βηματοδότης» στο ειδησεογραφικό site tovima.gr, θα εξετασθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα συζητήσουν το θέμα την ερχόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα ο «Βηματοδότης» αναφέρει:

«Και τώρα ένα θέμα από αυτά που ονομάζομε αποκλειστικά: Την Παρασκευή (ή τη Δευτέρα) θα υπάρξει σύσκεψη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το μείζον ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως φαίνεται το θέμα βρίσκεται συνεχώς στο τραπέζι, τώρα με τα κρούσματα που ξεπερνούν τις 8.000, τους 46 θανάτους και τους 486 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας. Να σημειώσω ότι ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί σε ένα πολεμικό πλοίο που περιπολεί στο Αιγαίο να τεθεί εκτός επειδή ανεμβολίαστα μέλη του πληρώματος νόσησαν. Και κάτι ακόμα. Όσοι παρουσιάζονται προς κατάταξη εφεξής θα παρουσιάζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμό, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε μοριακό τεστ (με δικά τους έξοδα)».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.