Επαγγελματίες Καρφά:”Ανύπαρκτη η Χίος στον τουριστικό χάρτη παρά τον χορό εκατομμυρίων”

Τα συνεχή λάθη, η ελλιπή προβολή και η ανύπαρκτη διαφημιστική καμπάνια έχουν ως αποτέλεσμα η Χίος να έχει άλλη μια χαμένη τουριστική σεζόν, σημειώνει με ανακοίνωση του ο σύλλογος επαγγελματιών Καρφά.

Αναλυτικά σημειώνει:

Λίγες ημέρες πριν από τον ερχομό του Πάσχα και η διαφημιστική καμπάνια για το νησί μας είναι ανύπαρκτη. Εκατομμύρια ακούμε ότι “πηγαίνουν και έρχονται” για τον σκοπό αυτό, όμως προβολή της Χίου δεν βλέπουμε.
Θυμίζουμε ότι την περίοδο του Πάσχα η Χίος ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς επιλογής επισκεπτών στην Ελλάδα και είχε σημαντικότατη ΔΩΡΕΑΝ προβολή από ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας κυρίως εξαιτίας του εντυπωσιακού εθίμου του ρουκετοπόλεμου.
Με αυτόν τον τρόπο γινόταν ένα δυνατό ξεκίνημα στην αρχή της τουριστικής σαιζόν δίνοντας μάλιστα την δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν το νησί μας σε εποχή που το φυσικό τοπίο είναι στα καλύτερά του!
Δυστυχώς συνεχή λάθη, συνοδευόμενα από την ελλιπή προβολή, ατόνησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Χίο με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο να φθίνει ο αριθμός αυτών.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την φετινή σαιζόν, που παρουσιάζει στοιχεία ως άλλη μια χαμένη περίοδος. Πουθενά δεν έχουμε αντιληφτεί ποιος είναι ο προγραμματισμός της διαφημιστικής προβολής, ποια η στόχευσή του και σε ποιες αγορές.

Επίσης η γενικότερη δημόσια εικόνα που εμφανίζεται σε διάφορα μερη , απέχει κατά πολύ στο ότι το νησί μας είναι έτοιμο ή ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να υποδεχτεί επισκέπτες.

* Στην φώτο εμφανίζεται με ποιον τρόπο προβάλλεται η Σκιάθος, που «ταξιδεύει» στο μετρό του Παρισιού και του Λονδίνου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.